Ximenis i Sánchez afirmen que han passat coses greus a Arenys de Munt, però aposten per mantenir la pinya entre partits independentistes

El grup dels regidors Josep Manel Ximenis i Esther Sánchez han participat al programa Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt. La situació política actual va marcar l’inici del programa, però es van tractar altres qüestions de l’actualitat municipal que han quedat frenades des de l’empresonament dels Jordis.

Una d’elles és la proposta de crear una Comissió que investigui un cas en què, suposadament, s’ha fet un mal ús de dades personals entrades per instància a l’Ajuntament. Un fet que consideren “molt greu”. En concret es tracta de la difusió fora de l’Ajuntament del nom, cognom i DNI d’un veí que va entrar una instància.

Josep Manel Ximenis ha explicat que aquestes dades estan altament protegides, que no poden sortir de l’Ajuntament, i que en aquest cas es van divulgar en un altre òrgan. A més es van utilitzar per anar en contra de l’interessat i causar-li un dany personal i econòmic altíssim.

Els regidors no en van voler donar més dades, però van apuntar que si aquest cas acaba als tribunals pot comportar una multa de 600.000€ per a l’Ajuntament. Posen al centre del cas la llavors regidora de Transparència, Maria Ballester, i volen investigar qui li va fer arribar a ella les dades. L’objectiu és que s’assumeixin responsabilitats i frenar la possible multa a l’Ajuntament.

Al programa es van desgranar altres qüestions que el grup està treballant i que vol portar al ple de gener, unes qüestions aturades des del ple d’octubre. També es va parlar del Pressupost 2018, que està actualment en negociacions.

Ximenis i Sánchez van destacar la bona entesa que tenen amb el regidor d’Economia i la predisposició a parlar i a emetre un vot d’abstenció o favorable, segons com vagin les trobades amb ell.

Recordem que aquest any el govern d’ERC està en franca minoria i necessita un pacte. Justament el PDeCat va proposar fa uns mesos que es faci un govern de concentració entre tots els regidors independentistes. El grup que representen Ximenis i Sánchez ho veu amb bons ulls, però espera que sigui Esquerra qui ho proposi. El que si que descarten és una moció de censura.

Per altra banda el regidor Ximenis va comentar una proposta que podria solucionar la mobilitat de camions tipus tràiler a la zona del polígon industrial. Va recordar que el projecte de canalització de la Riera incloïa un pont per damunt la llera de la riera, que no s’ha fet. I demana que es recuperi la proposta.  Ximenis ha explicat que va ser un tema que va sorgir a la trobada que es va fer entre l’Ajuntament i empresaris del polígon.

Els regidors i la seva assemblea també es van mostrar preocupats pels efectes de les obres de la Riera sobre el comerç al municipi. Tot plegat ho podeu descarregar i escoltar de la nostra pàgina web.