Voluntaris X Arenys de Munt diu que l’Ajuntament els fa tancar en 15 dies, però el govern diu que no és cap ultimàtum

Els Voluntaris per Arenys de Munt denuncien públicament que l’Ajuntament els dóna 15 dies perquè marxin del seu local, però des del govern es diu que no és cap ultimàtum i que estan oberts a negociar. Aquesta situació ve donada per la denúncia d’un veí en què es queixava de la contaminació acústica que venia del local. Arran d’aquesta demanda, s’ha detectat un ventall d’irregularitats en l’activitat dels Voluntaris.

El president de l’entitat, Pep Juvanteny, ha comentat que a finals de l’any passat va reunir-se amb l’Ajuntament i van quedar que buscarien un local alternatiu. No n’han tornat a parlar i ara l’Ajuntament els ha dit per carta que tenen dues setmanes per abandonar la seva seu.

Actualment, l’entitat està formada per entre 20-25 voluntaris i tenen 312 socis.Entre les activitats dels Voluntaris hi ha el reforç escolar, taller de manualitats, de ioga i jardineria, el tió solidari, el suport càritas, el menjador social, els inflables per ajudar a un infant del poble saharauí i recaptar diners per La Marató de TV3. Pep Juvanteny espera que es pugui trobar un nou espai per continuar totes aquestes activitats i sent recolzat per la ciutadania, però gens valorat per l’administració. Admet sentir-se fatal.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, ha dit que simplement el que s’ha fet és tirar endavant un procediment administratiu arran d’una denúncia, però que en cap cas es tracta d’un ultimàtum.

Rabasseda ha dit que en temes tant sensible com el de la seguretat no es pot mirar cap una altra banda. Reitera la seva voluntat de trobar una solució amb els Voluntaris però critica el fet que l’entitat hagi fet pública la situació a traves de les xarxes socials.

Joan Rabasseda ha comentat que al poble hi ha moltes entitats que necessiten un local i l’Ajuntament no en té per a totes, i que s’ha de tractar el cas dels Voluntaris igual que el d’altres entitats.