Vicenç Zamora ha portat 9 caixes de roba i joguines a Gàmbia a través de la seva ONG

Vicenç Zamora, que dirigeix una ONG d’ajuda a Gàmbia, acaba de tornar del seu darrer viatge a la zona. Hi ha repartit ajuda, i ara ja té al cap el gran projecte que hi vol tirar endavant; una escola. En aquesta ocasió el viatge de Zamora ha coincidit amb l’arribada de contenidors de roba, joguines i material solidari recollit a Arenys de Munt. Així ha pogut ser present en el repartiment. Hi va enviar 9 caixes plenes, amb un pes d’uns 60 quilos cada caixa. Sobretot amb roba i joguines.

 Vicenç Zamora ha explicat que ha pogut conèixer la Gàmbia més rural i austera, amb poblats on hi ha moltíssima mainada. Li va sobtar que els infants no tenen cap joguina. Juguen, gaudeixen i són feliços amb el que tenen a l’abast. Una situació que contrasta amb els infants del nostre país. Aquí tenim menys criatures però tenen més joguines.

 Vicenç Zamora diu que necessitaria un local on poder guardar totes les aportacions solidàries de la gent d’Arenys de Munt. També necessita recollir diners per fer una escola a Gàmbia, un projecte de gran volada pel qual calen molts recursos, esforços, i anys. De moment es centra en la recollida de roba i joguines, ja que enviar una nina, un peluix o una figura articulada a aquella zona és tot un esdeveniment per l’infant, que ho viu amb una il·lusió i una energia que no es pot explicar en paraules

Vicenç Zamora està obert a respondre qualsevol dubte al voltant del projecte solidari que encapçala i pel qual recull material i diners a través de la venda de joies solidàries.