Veïns d’Arenys de Munt es troben a Brussel•les per pressionar la Unió Europea sobre la situació política catalana actual

Centenars d’arenyencs son ara mateix a la manifestació de Brussel·les per demanar a la Unió Europea que es posicioni sobre l’empresonament dels polítics i dels líders de l’ANC i d’Òmnium i l’aplicació de l’article 155.

La manifestació, que està organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, té com a lema “Europe wake up! Help Catalonia” i té l’objectiu de visibilitzar la siuació catalana davant d’Europa.

Veïnes i veïns d’Arenys de Munt s’han desplaçat a Brussel·les en tres autobusos -un dels quals ha estat organitzat per l’ANC d’Arenys de Munt- i també amb altres mitjans de transport.

L’ANC d’Arenys de Munt i l’Ajuntament van acordar un punt de trobada per la gent del poble, però sembla ser que, degut a la gran assistència, no tothom hi ha pogut arribar. De fet, aquesta gran assistència ha fet que la organització hagi hagut de canviar l’itinerari.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda i el regidor Josep Manel Ximenis, han acompanyat els veïns i veïnes d’Arenys de Munt a la manifestació a la capital europea.

Precisament l’alcalde Joan Rabasseda, que es troba ara mateix a la manifestació, ha comentat que estan vivint una festa de la democràcia i fent un clam per l’alliberament dels presos i “la restauració del govern legítim”.

L’alcalde ha explicat que amb aquesta manifestació esperen aconseguir que la democràcia s’imposi el 21 de desembre i capgirar l’actitud antidemocràtica del govern espanyol.

La portaveu de l’ANC d’Arenys de Munt, Imma Moratalla, també es troba a Brusel·les. Moratalla s’ha mostrat molt emocionada i ha explicat que ara mateix, la capital europea està plena d’estelades i llaços grocs. També ha comentat que han rebut la visita de Carles Puigdemont.

A hores d’ara, la policia belga calcula que hi han participat unes 45.000 persones.