Valoracions locals a la moció de censura aprovada aquest matí

Degut a la moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy, que ha estat aprovada aquest matí hem volgut conèixer les diferents posicions a nivell local dels partits que tenen representació al congrés.

El cap de llista del PDeCAT, Lluis Campasol, ha explicat que el seu partit a nivell nacional ja volia fer fora a Rajoy i per això han donat suport a la moció presentada pel PSOE.

Campasol parla de com ha canviat tot en una setmana i sobretot a partir de que el PNB hagi donat també suport a la moció, quedant demostrat que ningú està a favor de la corrupció del PP.

Lluis Campasol diu que més enllà del que faci el govern espanyol, a Catalunya s’ha de continuar lluitant per restablir el govern català.

Pel que fa al PP, el seu regidor, Ramon Planas ha apuntat que desconeixen com es desenvoluparà la situació i assumeix que tocarà treballar des de l’oposició. I pel que fa a l’impacte que tindrà a Catalunya, Ramon Planas ha dit que no sap què passarà ja que considera que la situació és una mica enrevessada. De totes formes, creu que s’ha de tenir paciència i saber adaptar-se als canvis.

La regidora del PSC, Àngels Castillo ha manifestat la seva confiança cap a Pedro Sánchez i s’ha mostrat orgullosa de fer fora del govern a un partit corrupte com el PP. Àngels Castillo creu que a partir d’ara s’obre un nou camí de regeneració institucional i democràtica.

Pel que fa a com repercutirà a Catalunya, Àngels Castillo destaca que es podrà obrir un diàleg per arribar a pactes satisfactoris per a les dues bandes.

I pel que fa a ERC, el seu president, Ramon Pujol ha dit que no estan a favor de Pedro Sànchez sinó de fer fora del govern al PP, un partit corrupte i amb “odi cap a Catalunya”.

A la pregunta de com afectarà aquest canvi a Catalunya, Ramon Pujol ha declarat que tot i que s’ha de ser prudent, tenen confiança en que Pedro Sànchez aposti pel diàleg i es senti a parlar amb Quim Torra.

La moció de censura ha estat aprovada amb 180 vots a favor de PSOE, Podemos, ERC, PDeCAT, PNB i Bildu.