Valoració local amb els representants politics que tenen representació a les eleccions generals

A Arenys de Munt el partit més votat ha estat Esquerra Republicana. Ha obtingut 2.159 vots a les diferents meses electorals.

Al nostre poble la segona força ha estat Junts per Catalunya, amb 1.098 vots obtinguts. Per darrera seu s’hi situa el PSC amb 652 suports.

Més avall trobem En Comú Podem, que ha rebut 523 vots, i darrera seu Ciutadans. La formació taronja ha obtingut 429 vots. El Front Republicà ha tingut a Arenys de Munt 267 vots. I el PP n’ha rebut 128.

I altres partits que han rebut suport a Arenys de Munt són VOX amb 101 vots i el PACMA, que n’ha tingut 100, i 15 vots repartits en 5 formacions minoritàries.

El president d’Esquerra d’Arenys de Munt, Ramon Pujol, qualifica el resultat “d’espectacular” tan per Esquerra com per l’independentisme en general.

D’altra banda, Ramon Pujol també destaca els bons resultats obtinguts a nivell local, que els animen a seguir treballant com ara. Per últim també ha volgut agrair el suport dels votants i dels apoderats.

El cap de llista de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, s’ha mostrat satisfet dels resultats i assegura que queda demostrat que l’independentisme guanya força.

A nivell local, Lluis Campasol destaca la alta participació i el bon resultat de les “forces grogues”.

La cap de llista del PSC d’Arenys de Munt, Vanesa Muñoz, diu que aquestes eleccions mostren que l’esquerra té molta força, que la ultra dreta no ha tingut tanta representació com es deia, i que els independentistes han tocat sostre.

Pel que fa a la valoració local, Vanesa Muñoz, es mostra molt contenta ja que han obtingut 280 vots més que les passades eleccions generals. Diu que això demostra que hi ha espai per les candidatures que no són independentistes.

I el regidor del PP Ramon Planas atribueix els mals resultats a una mala campanya de màrqueting, i diu que és necessària una jornada d’autocrítica dins del partit.

A nivell local, Ramon Planas també fa una valoració negativa, i afegeix que s’ha de seguir treballant per corregir els errors. Planas també ha felicitat a ERC per la seva victòria.

A Arenys de Munt estaven cridades a votar 6.775 persones. Van anar a votar 5.447, una participació molt elevada d’un 80,4%.

I parlant de eleccions, demà a les 8 del matí a l’ajuntament hi haurà ple extraordinari per fer el sorteig dels membres que hauran de formar part de les meses per a les eleccions municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig.

A més en el ple de demà es presenta una proposta d’aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdits i proposta d’aprovació inicial de la cinquena modificació de crèdit d’aquest any.