Valoració dels representats de les forces polítiques municipals a la no investidura de Pere Aragonès

Avui el Parlament de Catalunya acull el debat d’investidura de Pere Aragónes, candidat d’Esquerra Republicana. Aragonés ha estat proposat per Laura Borràs, presidenta del Parlament, com a presidenciable a la Generalitat després de la ronda de consultes amb tots els candidats. Pere Aragonés no serà investit com a President de la Generalitat després de la negativa de Junts a votar-hi a favor. Sí que hi vota a favor la CUP tot i qualificar d’insuficient el pacte amb Esquerra. Amb el suport de la CUP i els 33 diputats d’Esquerra, el candidat republicà aconsegueix 42 vots a favor, però l’abstenció dels 32 parlamentaris de JxCat impossibilita que sigui escollit. En principi, els 61 diputats de PSC, Vox, En Comú Podem, Ciutadans i PP hi voten en contra.

Des del serveis informatius hem volgut conèixer la valoració que en fan els líders dels partits locals. Per una banda, Ramon Pujol, president d’Esquerra, valora de manera positiva l’acord amb la CUP però lamenta l’actitud i l’egoisme polític de Junts x Catalunya.

I què hi diuen des de Junts x Arenys de Munt? Doncs el seu regidor, Santi Morell, explica que des de Junts x Catalunya no han votat a favor perquè no han arribat a un acord que garanteixi estabilitat política. Tot i això, creu i desitja que finalment totes les parts arribaran a un acord que desbloquegi la situació.

Hem volgut conèixer també la opinió del representant d’una de les altres parts implicades, la CUP. El seu regidor a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Guiu Muns, creu que l’abstenció de junts evidencia “el joc de cadires” i els interessos polítics que hi ha al Parlament. Muns afegeix que aquesta incertesa posa en perill la situació política de Catalunya i desitja que s’arribi a un acord que permeti tirar endavant un govern independentista.

I per últim, per Àngels Castillo, regidora del PSC, opina aquest no suport de Junts no els sorprèn, vista la mala relació entre Esquerra i Junts. Sobre la CUP, Castillo creu que seguiran pressionant però sense agafar responsabilitats. Per últim, la regidora creu que finalment Aragonès serà investit però augura una legislatura curta.