Valoració de les eleccions generals amb els grups politics municipals que tenen representació al Congrés

Esquerra Republicana ha estat la força més votada a Arenys de Munt en les Eleccions Generals del 10 de novembre amb 1.773 vots, un 34’89% del total de vots emesos.

Això suposa un retrocés respecte a les Eleccions estatals del mes d’abril, en concret 386 vots menys. El president d’Esquerra, Ramon Pujol, ha celebrat que Esquerra hagi tornat a guanyar a Arenys de Munt i atribueix la baixada de vots a la presència de la CUP.

I en quan als resultats generals, Ramon Pujol creu que les eleccions no han servit de res i s’ha mostrat sorprès pels resultats obtinguts per part de VOX.

Per darrera seu hi ha quedat una altra formació independentista, Junts per Catalunya, però en aquest cas ha guanyat vots respecte l’abril.

Com ja va passar a les municipals, aquesta formació ha estat la segona més votada. En total ha obtingut 1.161vots, un 22’85% del total. JuntsxCat ha tingut  63 vots més que a l’abril.

El portaveu de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, ha destacat l’alta participació registrada a Arenys de Munt i ha valorat de manera positiva aquest augment de vots.

I pel que fa a nivell nacional, Lluis Campasol ha lamentat l’increment de suport a VOX però s’ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts per part de Junts per Catalunya.

I on es trenca l’ordre que van fixar les Municipals és al tercer lloc. La CUP, que per primer cop entra al Congrés dels Diputats, ho farà en part gràcies als 556 vots recollits a Arenys de Munt, amb un percentatge de vot del 10’94%, i es situa tercera força al municipi, per davant del PSC. No ha estat possible parlar amb la Cup, i ho farem en propers informatius.

El PSC ha obtingut 493 vots, un 9’7% del total. Els socialistes han perdut 159 suports respecte als votants que van tenir a Arenys de Munt al mes d’abril. La seva portaveu, Vanesa Muñoz, ha posat en valor l’alta participació i destaca la redistribució del vot independentista per la participació de la CUP.

Pel que fa als resultats generals, Vanesa Muñoz espera que el PSOE s’entengui amb els partits independentistes i amb la resta de partits d’esquerres i facilitin la investidura de Pedro Sánchez.

Més avall del PSC trobem vots a formacions que no formen part de l’arc plenari del municipi. La primera d’elles és En Comú Podem-Guanyem el canvi, que ha obtingut 459 vots.

El segueix el PP, que ha estat la sisena força amb200 vots, 78 més que a l’abril.  La consolidació i crescuda de Vox a la resta d’Espanya es reflecteix també a Arenys de Munt, on a l’abril va obtenir 96 vots i ara n’ha obtingut 161.

I igual que ha passat arreu, també a Arenys de Munt cau Ciutadans. Dels 355 vots obtinguts a l’abril han passat a 143 vots aquest mes de novembre. Han perdut 212 persones que els van votar a l’abril i no ho han fet ara.

Amb un percentatge inferior a l’1% hi ha altres formacions, com el partit animalista PACMA, que ha retrocedit a la meitat. Dels 100 vots de l’abril ha passat a només 49 ara.