Unes 15 parades seran al carrer demà, dia de Sant Jordi, darrer dia laborable abans de l’aixecament de restriccions anunciat avui

Mobilitat lliure per tot Catalunya a partir de dilluns que ve, 26 d’abril, sense cap limitació territorial ni obligació de desplaçar-se només amb la bombolla de convivència. Així ho ha aprovat el Procicat aquest dijous i ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés. I també s’ha explicat un altre canvi important que afecta la restauració: podran obrir els bars i restaurants dels centres comercials, tancats des de fa mesos. En l’àmbit del comerç, se suprimeixen les limitacions de superfície, però es manté l’aforament del 30%. Es confirma, per tant, que el pla de desescalada que el govern va avançar que preparava a partir del 26 d’abril, si la situació de la pandèmia ho permetia, incorpora aquest esperat desconfinament comarcal que s’havia recuperat després de la Setmana Santa. Aquesta recuperació de la mobilitat lliure per tot el territori arriba després de dies amb la pandèmia estabilitzada i després de constatar que l’augment dels desplaçaments per Setmana Santa no va disparar els contagis ni, per tant, les hospitalitzacions.

I amb aquest optimisme arribem a demà, Diada de Sant Jordi, que es podrà viure d’una forma més controlada i professionalitzada que anys enrere. Volem fer una prèvia de com s’espera que transcorri demà el dia a Arenys de Munt. Escoltem a la regidora de Cultura, Tònia Vila Paituví, explicantq ue hi haurà unes 15 parades a la riera i a la plaça, amb llibres, floristeries venen roses, botigues del municipi i algun artesà i particular. La ràdio farà connexions durant tot el matí.