Una trentena de militants de Junts a Arenys de Munt podran votar si volen que JuntsxCat trenqui el govern català amb Esquerra

El futur del govern de la Generalitat està en mans dels 6.465 militants de Junts cridats a participar en la consulta d’aquest dijous i divendres. Una trentena d’ells són d’Arenys de Munt. El secretari general de la formació, Jordi Turull, ha comparegut en roda de premsa hores després que l’executiva de Junts aprovés la pregunta que farà als afiliats. I tampoc és que sigui una pregunta gaire enrevessada. Vols que Junts segueixi al govern de la Generalitat o no? Amb un to de decepció, Turull ha lamentat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha acceptat cap de les “renúncies” que ha fet la formació per intentar arribar a un acord que salvi la continuïtat del govern. Turull no ha tancat del tot la porta a un possible acord d’última hora amb Esquerra si hi ha alguna “novetat extraordinària”. Tot i això, ha reconegut que aquesta opció, ara per ara, “no està prevista”.

Per tant, doncs, tot apunta a que hi haurà consulta. Els resultats provisionals es coneixeran el dia 7 i la sindicatura electoral proclamarà els definitius l’endemà, per si hi hagués alguna reclamació. Ho analitzem tot plegat des de Junts per Arenys de Munt. Miquel Lladó Umbert, coordinador de Junts per Arenys de Munt, ho ha analitzat des de la distància i conscient que qui realment té tota la informació és qui realment porta les negociacions. No s’ha volgut pronunciar ni a favorn i en contra de sortir del govern, però si que ha dit que és una llàstima i “tremendo” haver arribat a aquest punt, ja que la voluntat era treballar per al país des del govern. Considera que no s’han de buscar culpables ni a una banda ni a altra. El que mes lamenta és la imatge que s’està donant des de Catalunya, i que “a Madrid es deuen fer un fart de riure que és massa”. No hi ha un posicionament unànime dels 25 militants de Junts per Catalunya a Arenys de Munt i lladó ha deixat clar que cadascú podrà votar el que realment cregui convenient i que sigui el millor, des del seu punt de vista personal.

Lladó considera que per tirar endavant un programa electoral cal, i és bo, estar al govern, però no s’ha posicionat en un Si o un No a la consulta. Si que entén i coincideix amb els motius que han provocat la crisi i els incompliments del pacte de govern signat amb Esquerra.