Una noia d’Arenys de Munt, Ona Camps, intervindrà en nom de Catalunya a la campanya 4 Motors per les Eleccions al Parlament Europeu

L’Arenyenca Ona Camps ha estat escollida ambaixadora de Catalunya per a la trobada”4 Motors for EU elections” que es farà d’aquí uns dies a Stuttgard. Ella estarà entre els 25 joves de les regions de Llombardia a Itàlia, Baden-Wüttemberg a Alemanya, Catalunya i Auvergue-Rhone Alps de França. Parteix d’una associació Europea que es diu “4 Motors per a Europa”. Els orígens d’aquesta associació es remunten al 9 de setembre de 1988, quan aquestes regions que dèies van signar un acord de cooperació que constituïa la xarxa dels “Quatre Motors per a Europa”. Els objectius de col·laboració l’any 1988 estaven relacionats principalment amb l’economia i la recerca així com també amb l’art i la cultura. Al llarg de les següents dècades els àmbits i el nivell de cooperació van augmentar notablement.

Les quatre regions són potents econòmicament així com en recerca. Junts, els Quatre Motors per a Europa comprenen 36 milions d’habitants i representen aproximadament un 9% de l’economia europea. Actualment més de mil joves fan un període de pràctiques cada any en una de les regions i es dona suport activament i econòmicament a més d’un centenar d’acords interuniversitaris.

Els Quatre Motors per a Europa van ser una de les primeres xarxes europees de regions. La fundació de la xarxa va coincidir amb grans processos d’integració europea com el tractat de Maastricht el 1992. Des de llavors, els Quatre Motors per a Europa han donat suport a l’important rol que juguen les regions a Europa i han servit com a exemple de forta afiliació internacional de regions europees. El grup contribueix activament en afers europeus, concretament en la publicació de posicionaments comuns en iniciatives polítiques de la UE.

La flexibilitat és una de les característiques que defineix la xarxa, la qual no té institucions pròpies. La presidència canvia cada any seguint una rotació fixa, cosa que dona a la xarxa una vitalitat que es reflecteix en els seus continguts.

Doncs aquesta Xarxa, 4 motors per Europa, inicien des d’Stutggart el projecte 4 motors per a les Eleccions Europees. Ona Camps ha explicat que tot plegat té per objectiu engrescar la joventut europea davant les Eleccions al Parlament Europeu de l’any 2024 i empoderar-la, Els escollits faran de joves ambaixadors del Parlament Europeu als seus respectius territoris. Hi participen 25 joves de Llombardia, Baden-Wüttemberg, Catalunya i Auvergue-Rhone Alps. Camps ha explicat que tot just fa uns dies que s’ha integrat al projetce, arran d’una recent xerrada del Congrés Català europeu a Torroella de Montgrí  on hi va assistir, on es parlava d’Europa. Li va interessar i es va afegir al projecte. Encara no sap ben bé de quina manera hauran de treballar, però sap que hauran d’entendre i explicar com funciona el Parlament Europeu i la Unió Europea, i fer-ho a través de xarxes socials. El seu objectiu ara, abans de la trobada a Stuttgard, és aprendre, recollir informació i després gaudir de l’experiència i treure’n experiències positives.