Una desena d’activitats commemoraran el Dia de la Dona del 2020

El proper diumenge, 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones. Per celebrar i reivindicar aquesta diada, hi haurà diverses activitats i accions al llarg del mes de març. Avui divendres dia 6 de març, per celebrar el dia internacional de les dones, el Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga estudiantil reivindicativa. Amb la vaga reclamen la prohibició del PIN parental i una assignatura d’educació sexual inclusiva avaluable.

A l’Institut Domènec Perramon no s’han adherit a la vaga perquè el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, del qual depenen, no l’ha convocat. Tot i no fer vaga, durant tot el matí han elaborat pancartes amb lemes feministes i una pancarta que explica termes bàsics com el masclisme, feminisme, etc. Ho explica Paula Finger, representant dels estudiants de l’Institut.

També avui divendres a les 5 de la tarda, a l’Espai Jove, s’organitza una activitat especial on hi estan convidades totes les joves del municipi. També divendres, a les 9 del vespre a la Sala Municipal, es farà un assaig obert per preparar la performance que tindrà lloc diumenge a la plaça de l’Església. Ho explica la regidora d’Igualtat, Mari Àngels Gros.

Diumenge, a partir de les 10 del matí a la plaça de l’Església Donaviva farà el ja tradicional repartiment de clavells. També diumenge, a 2/4 de 12 del matí, hi haurà la lectura del manifest institucional a la porta de l’ajuntament, i seguidament una manifestació que baixarà fins a la plaça de l’Església. Ho explica Anna Moore, de Donaviva.

Un cop arribades a la plaça, es farà la performance “El violador ets tu” i un contacontes familiar. I per tancar el diumenge, a les 7 de la tarda podrem gaudir del monòleg Equilibris, de Gemma i Tessa Julià, a la Sala Corrioles del Centre Moral. La mateixa Gemma Julià, parla d’aquest espectacle.

Dimecres 11 de març, a les 4 de la tarda i a la Sala Corrioles, tindrà lloc un taller de defensa personal i diumenge dia 15 a partir de 2/4 de 12 es farà una classe oberta de Bollywood. Els dos actes estan organitzats per Donaviva i els explica Anna Moore.

I el divendres 13 de març hi haurà la xerrada “El món laboral, una injustícia per a les dones”, a càrrec d’Irina Fuset i organitzada per Donaviva. Irina Fuset explica que aquesta xerrada parteix del treball de recerca que ha realitzat i on es veuen clarament les desigualtats econòmiques que hi ha entre dones i homes. Per fer aquest treball ha realitzat diferents enquestes a empreses d’Arenys de Munt i ha arribat a la conclusió que encara queda molt per fer perquè les dones tinguin un futur millor.

Aquesta xerrada tindrà lloc el dia 13 de març, a les 7 del vespre, a Can Borrell.