Un sacrifici viking és l’argument de l’espectacle de foc Akelarre, que els diabòlics Anònims porten divendres a Arenys de Munt

El divendres a les 9 del vespre tindrem a la plaça un espectacle pirotècnic. Hi haurà molt de foc, molt de fum, i tota una història a càrrec dels diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt, que solen ser els encarregats cada any de posar la pólvora i les guspires a la nostra Festa major, ja sigui fent un correfoc o un espectacle a la plaça com aquest any.

Sigui com sigui, cal seguir unes normes si la intenció és ficar-se sota el foc i participar de l’espectacle. Cal portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs, un barret amb ales que cobreixi tot el cap i tapar-se el clatell amb un mocador de cotó, així com protegir-se els ulls. Cal portar el calçat adequat (esportiu, de muntanya, etc.) i tapar-se les orelles per disminuir els sorolls de les explosions pirotècniques. No es pot demanar aigua als veïns, i òbviament cal seguir en tot moment les indicacions del servei d’ordre públic i de sanitat. No es poden portar productes pirotècnics particulars. Només es poden utilitzar els preparats pels organitzadors. S’ha de tenir respecte cap a les figures de foc, els seus portadors i els músics i cal adoptar dopteu una actitud correcta amb els diables i no obstaculitzar-ne el pas ni fer-los caure. Cal seguir en tot moment les indicacions dels diables i saber, abans de l’inici, del recorregut del correfoc i dels punts d’assistència sanitària. En el cas de patir cremades, dirigiu-vos immediatament als punts d’assistència sanitària i en cas de perill, seguiu les instruccions dels diables. No es pot encendre foc ni fumar prop de les bosses o contenidors de material pirotècnic.

Fetes les recomanacions, parlem de l’espectacle i ho hem fet amb Laia Brugat, dels Diabòlics Anònims. Ha explicat que la festa simula un sacrifici viking, i que es farà cremar molt foc. És el primer espectacle des que s’han acabat les restriccions d’aforament i ara el públic ja podrà estar dret i sota el foc.