Un brot de covid a la residència Verge del Remei afecta a la meitat del usuaris, tots en perfecte estat, i també una desena de treballadors que no poden anar a treballar per protocol

La residència Verge del Remei està patint un brot de covid que afecta la meitat dels residents, (19 residents positius i 21 de negatius) tots en perfecte estat i sense símptomes, i una dotzena de treballadors d’atenció directa positius, la majoria també sans, però que no poden anar a la feina per aplicació estricta del protocol. La directora de la residència, Soraya Real Iglesias, ha explicat que prenen les constants a tots els pacients tres cops al dia i estan perfectament, amb una saturació d’oxigen en sang estupenda. Fan vida més o menys normal. La única cosa que s’ha cancel·lat són les visites i les sortides al carrer perquè estan molt mancats de personal i gestionar les visites comporta una feina que ara mateix no poden assumir i han de centrar els esforços en atendre els usuaris amb les seves necessitats bàsiques i que, en cap cas, notin la manca d’efectius. I tant és així que els residents s’ho agafen com un joc i fan broma de veure a la directora servint-los els àpats o a la psicòloga ajudant-los a aixecar-se del llit.

Soraya Real espera que la setmana vinent la situació es pugui normalitzar però el protocol marca demà unes noves proves de diagnosi de covid per PCR. “No cal ser el doctor Argimon per saber què pot passar demà, perquè portem tota la setmana treballant amb 20 persones positives”, ha dit Soraya Real, al preguntar-li si la situació pot anar a pitjor si més treballadors donen positiu i han de marxar a casa.  Per sort, i posteriorment a l’entrevista, la directora de la Residència ha aconseguit que les PCR de demà es facin només a residents.

Real s’ha queixat del fet que el Departament de Drets Socials no respon amb rapidesa davant de la comunicació d’incidències, i la resposta tampoc va satisfer a la directora. I des de Salut Pública es limiten a dir que cal respectar el protocol. Real diu que no s’hauria d’enviar cap a casa a 12 persones que es troben bé, que saben que hi ha feina a la residència i es desviuen per poder anar a treballar i no ho poden fer per protocol. Soraya Real ha estat contundent dient que tot plegat “és la mateixa merda de sempre” referint-se als protocols, però no hi veu solució per molt que es queixi i ho digui per la ràdio. Està segura que aquest protocol tan estricte canviarà quan aquesta situació s’hagi viscut a unes quantes residències grans d’aquí uns mesos i llavors s’autoritzarà a anar a treballar a la residència als treballadors positius. “No cal ser pitonisso. Ja et dic jo que això anirà així”, ha afirmat la directora.