Un alumne de l’Institut rebrà el reconeixement de la Generalitat per haver tret més d’un 9 a la Selectivitat

La Selectivitat als alumnes de l’Institut Domènec Perramon els ha anat bé. Ho podem afirmar si tenim en compte que més del 90% l’han aprovat. Ha ha confirmat la coordinadora de Batxillerat, Montse Fita. N’hi van anar 42, i alguns d’ells no la necessitaven i la van fer pel simple fet de fer-la. Són 4 alumnes que no l’han aprovat però tampoc els feia cap falta ja que estaven inscrits ja en cicles formatius. Dos d’ells, però, faran una reclamació ja que han quedat fregant l’aprovat i només que aconseguissin més bona nota a un exàmen ja l’aprovarien. Hi ha hagut estudiants del poble que han tret 10 i 9 a l’exàmen d’anglès, però en altres han anat més fluixets. Depèn de cada alumne i cada matèria. Un alumne ha tret més d’un nou i tindrà el reconeixement de la Generalitat.

La nota més alta de la selectivitat d’aquest any a Catalunya coincideix amb la nota màxima: un 10 sobre 10. L’han aconseguit dos estudiants, un noi del Vallès Occidental i una noia del Baix Llobregat, que havien estudiat a l’Escola Pia de Sabadell i als Salesians de Sant Vicenç dels Horts, respectivament. Feia 8 anys que cap alumne treia un 10 en aquestes proves. Tots dos volen fer medicina.

Per demarcacions, la nota més alta a Lleida i Girona ha estat un 9,90, obtinguda per una alumna de l’escola Les Heures i una alumna de l’Institut Tossa de Mar respectivament; a Tarragona, la nota més alta ha estat un 9,70, que han obtingut una noia i sis nois.

El Departament d’Universitats informa que hi ha 1.409 alumnes, 853 noies i 556 nois, que rebran la distinció habitual del govern de la Generalitat als estudiants que aconsegueixen una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L’any passat es va atorgar el diploma acreditatiu a 1.242 alumnes.

Això pel que fa a les millors notes. Però és destacable també el fet que un any més, la gran majoria dels estudiants han aconseguit superar la prova general de la selectivitat. Ho ha aconseguit el 96,91% del total de 39.767 alumnes que van fer les proves els dies 14, 15 i 16 de juny. La nota mitjana de la fase general ha estat de 6,855. A les PAU del 2021, un 96,77% dels estudiants van aprovar, amb una qualificació mitjana de 6,848.

Del total dels alumnes participants, 33.006 es van examinar de la fase general i 6.761 només de la fase específica. D’entre ells hi ha 2.900 aprovats que procedeixen de batxillerat i 2.676 de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Pel que fa a la nota mitjana de l’expedient de batxillerat, aquest any ha baixat cinc centèsimes, 7,61 respecte al 7,66 del 2021. Això ha provocat, al seu torn, un descens de la nota mitjana d’accés a la universitat (7,311 respecte al 7,342 del 2021), que es calcula basant-se en el 60% corresponent a les qualificacions de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU.