Ja és Temps de Maduixes al Maresme. Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la col·laboració de la Xarxa de Productes de la Terra-Maresme del Consell Comarcal i el Consorci d’Enoturisme DO Alella, ofereixen, aquest any si, i de nou, les jornades gastronòmiques amb la maduixa de protagonista. Tot i que actualment se’n conreen diverses varietats, cosa que garanteix tenir-ne durant tot l’any, és durant els mesos de primavera que la maduixa del Maresme aconsegueix la seva màxima qualitat. De l’1 de maig al 6 de juny es vertebren diferents propostes per degustar maduixes en els restaurants, pastisseries, elaboradors i altres establiments de la comarca, maridats amb vins de la Denominació d’Origen Alella. Hi participen setze municipis del Maresme, entre ells Arenys de Munt. Del nostre poble no hi ha cap restaurant ni pastisseria, però si que hi ha tres pagesos productors, que són Agrosalichs, Can Marpons i Jordi Cantallops. El Consorci turístic de la comarca ha elaborat un mapa de Google Maps on surten marcas els establiments participants o productors de maduixes, i al fulletó hi surt també una recepta de cuina de la iaia del Maresme, concretament una mousse de maduixa elaborada pels alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella.
A l’informatiu n’hem parlat amb Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme