Tots els regidors de l’ajuntament d’Arenys de Munt hauran de tornar diners que han cobrat de més de les dietes que reben

Així es va explicar al darrer ple municipal a partir de les al·legacions presentades pels partits de l’oposició i per dos veïns del poble. L’alcalde Josep Sánchez, va dir que inicialment les bases estaven correctes però un cop revisades per intervenció s’ha vist aquest error tècnic i s’ha corregit.

La regidora del PSC, Àngels Castillo,  va dir que aquesta és una qüestió que hauria d’haver revisat el govern i no els grups de l’oposició.

I el regidor de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, va afegir que han tingut que presentar 3 instancies perquè finalment el govern rectifiques.

El punt es va aprovar amb els vots dels regidors al govern, el PSC i Junts va votar en contra i la Cup es va abstenir.

Un altre punt va ser una modificació de crèdit de 177 mil euros dels quals 150.000 es destinaran a l’adquisició d’un terreny del costat de l’edifici de la Cooperativa per construir-hi habitatge cooperatiu.

La modificació de crèdit també contempla destinar una part de l’import a subministrar a la Policia Local d’un aparell per controlar i evitar el consum d’alcohol a la via pública. I per últim, es destinaran 10.000 euros per la tramitació de bestretes a treballadors de l’ajuntament. L’alcalde va llegir els acords.

La regidora del PSC, Àngels Castillo, va dir que l’habitatge és molt necessari i va preguntar perquè ara es vol fer habitatge cooperatiu i no social com sempre s’ha dit.

Com a resposta, l’alcalde va dir que fer habitatge cooperatiu és una opció, però no la definitiva.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de govern, de Junts i de la Cup, en canvi el PSC va votar en contra.

Un altre punt del ple va ser la proposta de resolució d’al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació de les bases d’execució i la seva posterior aprovació definitiva. Punt que es va aprovar per unanimitat.

Es tractava d’aprovar una sèrie de factures que no estaven pressupostades. L’alcalde va explicar les despeses d’aquestes factures.

I també es va aprovar per unanimitat la delegació parcial de competències al consell comarcal del Maresme per l’execució pel programa Treball i Formació 2020.

Amb aquest programa, l’ajuntament disposarà d’una treballadora familiar per fer front a la covid 19 i que treballarà al banc d’aliments, Disam. Ho va explicar la regidora de sanitat, Maria Àngels Gros.

Finalment la moció que presentava la CUP per a la derogació de les lleis que ofeguen el món local, es va retirar de l’ordre del dia. Si voleu escoltar el ple sencer, ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.