Tots els punts del ple municipal d’ahir van ser aprovats per unanimitat

En el ple d’ahir es va fer una declaració institucional per donar suport als membres de la mesa del Parlament de Catalunya que seran jutjats al permetre la votació de les lleis de desconnexió. Aquesta declaració institucional ha comptat amb el suport de totes les forces independentistes del consistori. El regidor de Junts per Arenys de Munt, Lluis Campasol, va exposar la declaració.

La regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va dir que no s’afegien a aquesta declaració ja que creuen que sobrepassa competències municipals i no comparteixen els motius. Tot i així va dir que aquest és un tema polític que cal solucionar.

En el ple es va aprovar per unanimitat una modificació del Pla General d’Ordenació d’elements subjectes al Pla Especial Urbanístic de Protecció i Catàleg del Patrimoni d’Arenys de Munt. Amb aquesta modificació els edificis catalogats podran disposar  de l’aprofitament que els atorga el planejament vigent. Escoltem a la regidora d’urbanisme, Maria Angels Gros.

També es va aprovar per unanimitat la modificació de l’acord de l’adhesió a la pòlissa d’assegurança de danys a edificacions i instal·lacions en la compra agregada de l’Associació Catalana de Municipis i comarques. L’alcalde Josep Sánchez, va explicar que només es tractava d’esmenar una errada per poder ampliar aquesta assegurança.

La modificació de les bases específiques de subvencions destinades a urbanitzacions amb dèficits, també es va aprovar per unanimitat. Es tractava d’escurçar els terminis a un mes perquè les urbanitzacions demanin subvencions.

Pel que fa a les mocions, la CUP en va presentar una per treballar amb celeritat contra el canvi climàtic i la crisis mediambiental, que va ser aprovada per unanimitat. Per part del govern, la regidora Tònia Vila va dir que l’ajuntament treballa en aquest sentit impulsant energies renovables en edificis municipals i fent una campanya per millorar la recollida selectiva.

I el PSC va presentar una moció en motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones, que també va ser aprovada per unanimitat. Demanen que les administracions públiques apliquin les mesures recollides en el pacte d’estat contra la violència masclista. De nou va ser la regidora Tònia Vila, qui va comentar que a nivell local s’està treballant per eliminar aquesta xacra i es va adreçar especialment als homes per poder entre tots erradicar la violència masclista.

I abans dels precs i preguntes, es va aprovar per urgència una modificació de crèdit de 44 mil euros per, entre d’altres, pal·liar els desperfectes dels aiguats d’octubre.

Si voleu escoltar el ple sencer ho podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.