Tot apunta que el projecte de nova guingueta a Can Jalpí no estarà apunt per a l’inici de l’estiu

Els tràmits estan aturats a Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament per adequar el projecte als nous requisits que marca la nova llei anticorrupció.

La renovació de la guingueta de Can Jalpí és un projecte que el govern municipal ha treballat amb el grup municipal de la CUP, arran del pacte entre les dues formacions per aprovar el Pressupost 2018.

Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP, ha comentat que la idea és adequar el preu que paguin els adjudicataris segons l’època de l’any; més car a l’estiu i més barat durant l’hivern.

La nova guingueta es situarà més avall d’on era fins ara, a prop de la zona dels gronxadors infantils. La CUP també ha inclòs a la proposta un seguit d’activitats dinamitzadores de l’activitat per beneficiar la guingueta.

Aquesta qüestió la va exposar la CUP al programa Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt el passat divendres, on també van comentar altres projectes que treballen de bracet amb el govern municipal, com els descomptes per al bus.

Els integrants de la CUP van explicar que l’ATM ja té bonificacions per a diferents col•lectius. Per exemple, les persones a l’atur tenen transport públic il·limitat durant un mes per 9’95€.

Els menors d’edat poden comprar una targeta que val 35€ una sola vegada que dóna transport públic gratuït per a una zona fins als 16 anys.

Les famílies monoparentals i nombroses també tenen ja bonificacions marcades per ATM, i la CUP proposa que l’Ajuntament en creï una per a estudiants.

Els estudiants ja tenen bonificacions a Renfe, però no per al bus. I la CUP proposa que puguin pagar una targeta que els doni bus gratuït il•limitat tots els dies feiners del curs lectiu. Apunten que caldria aprovar-ho al Ple de juny per a poder-ho posar en marxa al setembre.

Altres projectes que treballen junts la CUP i el govern són, per exemple, la recuperació i senyalització de camins rurals, una proposta que entronca amb la creació d’una ADF pròpia i amb la neteja dels boscos de pins morts afectats pel Tomicus, que cauen secs al mig del camí i suposen un perill per a caminants i un gran risc d’incendi.

Pel que fa a l’ADF, ara mateix Arenys de Munt està inclòs a la Serralada de Marina, amb Argentona i Dosrius, tot i que entre mig hi actuï l’ADF del Montalt, que seria més propera. Una mala configuració del territori que la CUP vol que s’arregli tenint una ADF pròpia al municipi

Per altra banda la CUP també treballa amb la creació del Banc de Terres, la Policia de Proximitat i una iniciativa de dinamització comercial de al que encara no n’han volgut donar detalls.