Torra demana recuperar els valors d’Arenys de Munt per fer front a la sentència contra l’1-O

La commemoració del desè aniversari de la primera consulta sobre la independència que es va fer a Arenys de Munt va celebrar-se divendres i començar amb les exhibicions de les escoles de dansa d’Arenys de Munt. Tot seguit va parlar el President de la Generalitat, Quim Torra. En el seu discurs, Torra va assenyalar que aquella primera consulta va ser la llavor de l’1 d’octubre i que ha empès a Catalunya a tirar endavant.

El president també va assegurar que l’objectiu és aconseguir la independència de Catalunya

Per últim Torra va demanar “posar la desobediència civil en el centre de la acció política” aprofitant la sentència del judici als líders independentistes.

Tot seguit es va fer una tertúlia sobre la situació judicial actual amb l’advocat Jaume Alonso Cuevilla presentada per la periodista arenyenca Aida Martori. Posteriorment es va fer un reconeixement a la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i a tots els afectats de l’1 d’octubre. A l’acte també hi van assistir Betona Comin – germana d´Antoni Comin–, Laura Masvidal –parella de Joaquim Forn– , Maribel Sabaté –mare d´Anna Gabriel–, Oriol Ponsatí –germà de Clara Ponsatí–, Núria Tarrés –mare d’Adrià Carrasco– i Roger Español. També es va comptar amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, qui en el seu discurs va dir que Arenys de Munt és el detonant de totes les consultes que s’han fet des de llavors.

Per últim va parlar l’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, i es va projectar la intervenció gravada de Marta Rovira i Carles Puigdemont. Marta Rovira va afirmar que la independència és inevitable i necessària per fer avançar Catalunya.

I Carles Puigdemont va dir que Arenys de Munt és patrimoni històric de Catalunya i un referent de cara al futur.