Tornen les abraçades i el contacte físic entre familiars i residents a la Residència Verge del Remei

Els familiars i els usuaris de les residències de gent gran poden recuperar des d’aquest dilluns les abraçades, vetades des de l’esclat de la pandèmia. La Generalitat ha flexibilitzat el protocol i permet que als centres amb categoria verda i groga torni a haver-hi contacte físic entre visitants i residents. El que no canvia és que la visita s’ha de fer amb cita prèvia. També es manté el registre diari de visites, amb un telèfon de contacte per tenir un registre en cas que calgui fer un rastreig. La durada de les visites depèn de la capacitat de centre per poder mantenir les mesures de protecció.

Les visites s’han de fer compatibles amb els horaris dels familiars i en espais amb aforament suficient per respectar la distància entre famílies. El protocol recomana que no se superin els tres visitants per resident, cosa que fins ara era una obligació.

També es recuperen tot tipus de sortides, així com la possibilitat que puguin passar períodes de temps llargs fora dels centres. Si hi passen més de tres setmanes, el resident s’haurà de fer un PCR a la tornada. Si són menys dies, no caldrà fer test ni quarantena. Un altre canvi és que els residents que estiguin vacunats no hauran de fer quarantena si són contacte estret d’un positiu. Fins ara se’ls obligava a fer-ne, cosa que no passava amb els treballadors.

Des de la Residència Verge del Remei d’Arenys de Munt aquests canvis s’han rebut amb satisfacció i alegria, ja que la vessant humana és molt important en el tracte amb els residents. La directora de l’equipament, Soraya Real Iglesias, ha comentat els canvis amb il·lusió, però ha acabat demanant prudència i responsabilitat a tots els familiars.