Tant els restauradors com els centres d’estètica es troben molt afectats pel seu tancament

Demà el govern de la Generalitat té previst noves mesures per evitar el rebrot de la covid 19 però mentre ha obert una línia de subvencions per als professionals autònoms i Pimes afectats pel tancament.

Doncs bé ahir l’entrada a gencat.cat per demanar aquestes subvencions es va col·lapsar, i avui a l’informatiu hem volgut parlar amb alguns dels afectats per veure com porten aquesta situació. Iolanda Ruiz del centre d’estètica Sentits d’Arenys de Munt, explica que hi ha molta incertesa i fins que no rebin aquestes ajudes han de continuar pagant els autònoms, quan no tenen ingressos.

A banda del tema econòmic, Iolanda Ruiz, diu que aquesta situació es de molta angoixa perquè no entén aquest tancament.

I des del sector de l’hostaleria parlem amb Alicia Muns, del Bar del Centre i del Pep’s, qui explica que les diverses aturades en l’activitat els estan afectant molt, fins al punt que han hagut de fer dos ertos.

Alicia Muns afirma que, tot i que han apostat pel menjar preparat per emportar i que han fidelitzat a certs clients, els números no surten.

Per l’Alicia, la hostaleria està sent la gran sacrificada i d’una manera injusta, ja que creu que els propietaris estaven complint amb les normes de seguretat, i que no és un sector on s’hagi produït un gran número de contagis.

La generalitat també ha posat ajuts a productors agraris afectats per la crisi de la COVID-19.

Molts productors de productes peribles, verdures, fruita, càrnics i làctics, ous i altres productes com el vi han perdut els canals de comercialització lligats a la restauració i el turisme.

Joan Munich, del Celler Tal com Raja d’Arenys de Munt, explica que arrel del primer confinament, els distribuïdors van aturar els pagaments, i tot i que a l’estiu hi va haver un petit repunt, ara només fa venta directa, que suposa un 30% de la seva activitat anterior.

Joan Munich avança que diversos productors del poble s’estan unint per realitzar lots de Nadal.