Demà el govern de la Generalitat té previst noves mesures per evitar el rebrot de la covid 19 però mentre ha obert una línia de subvencions per als professionals autònoms i Pimes afectats pel tancament.
Doncs bé ahir l’entrada a gencat.cat per demanar aquestes subvencions es va col·lapsar, i avui a l’informatiu hem volgut parlar amb alguns dels afectats per veure com porten aquesta situació. Iolanda Ruiz del centre d’estètica Sentits d’Arenys de Munt, explica que hi ha molta incertesa i fins que no rebin aquestes ajudes han de continuar pagant els autònoms, quan no tenen ingressos.
A banda del tema econòmic, Iolanda Ruiz, diu que aquesta situació es de molta angoixa perquè no entén aquest tancament.
I des del sector de l’hostaleria parlem amb Alicia Muns, del Bar del Centre i del Pep’s, qui explica que les diverses aturades en l’activitat els estan afectant molt, fins al punt que han hagut de fer dos ertos.
Alicia Muns afirma que, tot i que han apostat pel menjar preparat per emportar i que han fidelitzat a certs clients, els números no surten.
Per l’Alicia, la hostaleria està sent la gran sacrificada i d’una manera injusta, ja que creu que els propietaris estaven complint amb les normes de seguretat, i que no és un sector on s’hagi produït un gran número de contagis.
La generalitat també ha posat ajuts a productors agraris afectats per la crisi de la COVID-19.
Molts productors de productes peribles, verdures, fruita, càrnics i làctics, ous i altres productes com el vi han perdut els canals de comercialització lligats a la restauració i el turisme.
Joan Munich, del Celler Tal com Raja d’Arenys de Munt, explica que arrel del primer confinament, els distribuïdors van aturar els pagaments, i tot i que a l’estiu hi va haver un petit repunt, ara només fa venta directa, que suposa un 30% de la seva activitat anterior.
Joan Munich avança que diversos productors del poble s’estan unint per realitzar lots de Nadal.