Sobirans i Sant Martí demanen desdoblaments a alguns dels cursos amb una ràtio massa alta d’alumnes per aula

Algunes famílies amb infants matriculats a 3r de primària a l’Escola Sobirans han demanat el desdoblament del curs, ja que ara mateix hi hauria 28 infants en una classe i cal un desdoblament, amb 14 alumnes per aula, cosa que permetria també donar cabuda a un infant que no s’ha pogut inscriure al Sobirans. Ho va exposar al Ple la regidora del PSC i hi van intervenir famílies afectades. Per la seva banda la regidora Vicky Devesa Jorge va explicar que el Sant Martí també demana un desdoblament al curs de 1r de Primària i espera que també sigui acceptat pel Departament. 

La demanda del Sobirans la va exposar al Ple la regidora Vanesa Muñoz Fernandez, del PSC, però hi va intervenir també des del públic Anya Kaufmann, en representació de la classe que farà 3r de primària al Sobirans aquest setembre. Va dir que les classes amb tants alumnes són massa mogudes i no és fàcil aprendre-hi res. Tampoc tenen l’espai adequat per estudiar perquè l’aula és petita, i la mestra no dona abast a atendre a tots els alumnes. Demanen un desdoblament que sigui estable i definitiu en tota l’etapa educativa, tot i que agraeixen l’esforç que fa el centre per millorar la qualitat educativa amb iniciatives que descongestionen les classes. No entén perquè Serveis Territorials denega desdoblar aquest curs quan és tan evident que s’ha de fer.

L’alcalde va mostrar-se al costat de la petició de les famílies. Primer va llegir una resposta de la regidora d’Educació, on també donava suport a les famílies. Explicava que porta setmanes parlant-ne amb Serveis Territorials, que és qui té la potestat de desdoblar els cursos. L’alcalde va assegurar que hi haurà desdoblament segur, perquè els números són clars “i canten com una almeja”, va dir. Té la convicció que el Departament així ho decidirà, però va al seu ritme, sovint desencertat, i pren les decisions massa tard.

l’alcalde va emplaçar als pares a fer una reunió amb ell mateix per parlar-ne, esvair dubtes i passar més tranquils les vacances. I Vanesa Muñoz va dir-los que al Maresme s’han fet desdoblaments de classes amb menys infants que els que hi ha a 3r del Sobirans.