Sis famílies es troben actualment sense plaça a l’Escola Bressol La Petjada

L’Escola Bressol La petjada i les places que s’ofereixen al poble per a infants de 0 a 3 anys va ser un dels temes més rellevants i que van portar més debat al Ple celebrat el darrer 21  de juliol. Tot plegat es va iniciar amb una pregunta del grup Junts per Arenys de Munt on bàsicament es qüestionaven si la solució de canvis d’estança que ha proposat el centre és la més adequada, i si s’ha intentat reobrir el servei privat de llar d’infants La Caseta Amagada per poder donar servei a les famílies que es quedin sense plaça a La Petjada. També preguntaven si la Petjada es pot ampliar, i si s’està planificant el futur de l’equipament ara que està pujant la natalitat i el govern català implanta progressivament la gratuïtat dels cursos d’escola bressol.

La regidora d’Educació, Tònia Vila Paituví, va aclarir que només hi ha hagut més preinscripcions que places demanades a la franja dels mitjans, i no va ser així ni en el cas dels nadons on encara queden 12 places lliures, ni en el dels més grans, on sobren 6 places a hores d’ara, i això que el curs serà gratuït. Referent a una possible ampliació de l’equipament, la regidora va explicar que un pic de natalitat no vol dir necessàriament una tendència, i que fer més gran l’equipament és inviable a curt termini per tota la tramitació que requereix un fet així.

Un cop acabat el Ple va intervenir des del públic un veí, Jaume Puig, que recentment ha tingut un nadó i no té garantida ara mateix una plaça a l’Escola Bressol La Petjada per quan hi hagi de portar la seva criatura. Doncs bé, Jaume Puig ha passat avui pels micròfons del Cafè del Matí per aprofundir en aquesta qüestió. Puig ha explicat que hi ha 6 famílies que es troben actualment sense plaça.

Puig ha comentat també que en la reunió que van mantenir amb la direcció de l’escola, GUSAM i l’Ajuntament des de l’administració van fer èmfasis en la diferència de situació que existeix entre franges i la dificultat de solucionar-ho que això comporta.

Sobre les solucions, Jaume Puig explica que és complicat trobar-ne perquè la situació no és fàcil. Des de les famílies entenen que no és necessari una gran inversió però sí que consideren imprescindible que s’augmentin els recursos per evitar situacions com aquestes.

Per últim, Jaume Puig demana el suport de tot el poble, es trobin o no en aquesta situació i alerta que aquest tipus de complicacions poden afavorir a la decisió de no tenir fills