Siddartha Vargas, en Pau del Pot Petit: “Veient l’agraïment amb què ens reben les famílies, no puc demanar res més a la vida”

Fan espectacles i concerts que combinen la música amb els titelles, el teatre i l’humor. Les seves cançons i espectacles, juntament amb vídeos i contes il·lustrats, donen forma a l’imaginari màgic d’El Pot Petit. Treballen perquè les seves creacions siguin un moment de retrobament i una experiència familiar única que acompanyi a les famílies i contribueixi a través de l’art en el desenvolupament integral dels infants. Posen èmfasi a valors com la igualtat de gènere i la diversitat, el treball de les emocions en els nens i nenes, l’amistat o el respecte pel medi ambient. Les seves propostes van dirigides als infants d’entre 2 i 8 anys i les seves famílies.

Amb una trajectòria de més de 10 anys en el sector, han fet més de 1.000 concerts i han produït 5 discos dels quals se n’han venut més de 20.000 còpies. Els seus vídeos ja passen les més de 129 milions de visualitzacions al youtube. L’any 2019 van treure el primer llibre basat en la història d’una de les seves cançons del qual ja se n’han fet 7 edicions: “Les aventures del lleó vergonyós i els seus amics”. L’any 2020 van presentar el segon àlbum il·lustrat: “Pirates rodamons” i el 2021 “El Drac Rac”. I ara el del Cuc Puruc. Són llibres on hi surten nous elements que no s’expliquen a les cançons, i entre tot plegat es configura l’univers Pot Petit.

El Pot Petit han rebut diversos reconeixements per la seva tasca i trajectòria; destaquen els dos Premis Arc (edició 2019 i 2021) a la millor gira adaptada per a públic familiar i el Premi Enderrock a millor disc (2020) pel disc ‘El Pot Petit – 10 anys’  i Premi Enderrock a millor disc (2022) pel disc “Les aventures del lleó vergonyós”. També cal mencionar el reconeixement de cançó de l’estiu per “Viu l’estiu” de l’àlbum “A l’aventura” per la revista Enderrock i la primera posició en el rànquing de les millors cançons de l’estiu de TV3 l’any 2018.

Avui hem tingut l’oportunitat de parlat amb en Pau, guitarra i actor cantant. A la vida real no es diu Pau, es diu Siddartha Vargas Martínez, i ha explicat els ingredients d’aquesta recepta d’èxit. Música, titelles, dansa, teatre… una barreja que funciona. I que té un secret que no és cap altra que fer les coses amb amor, amb carinyo, i amb ganes de fer-les. Si ho tractessin com un negoci segur que no funcionaria tant bé. Les seves lletres són fàcils, parlen d’animals que formen part de l’imaginari infantil, de pirates, de colors, de flors… però també tenen missatges com per exemple no tenir por com el cuc puruc, no tenir vergonya com el lleó, fer el que un cregui que ha de fer com el Gall Ot, no enfadar-se com el gat, superar adversitats com les pirates, valorar la família com ho fa el rap familiar o la cançó d’avis i àvies. El missatge li arriba a l’infant de la manera que el percep, sense voluntat de donar-los una lliçó.

Siddartha afirma que tenen molt bona relació amb altres grups punters del panorama musical infantil català, com els Pengüins, Dàmaris Gelabert, els Xiula, etc… Fins i tot tenen grups de Whatsapp per compartir informació i actualitat.  Ells tenen una trajectòria de més d’una dècada i si miren enrere veuen que tot plegat va començar amb dues persones, ell mateix i l’Helena Bagué, cantant cançons i danses a les places. Ara són nou a l’escenari, i l’equip tècnic. Abans els anava a veure poca gent i ara són un grup de masses, però tant abans com ara la gent i els infants estan molt agraïts de poder-los escoltar. Per Siddartha Vargas, no es pot demanar res més a la vida.

A Arenys de Munt el Pau farà duet amb la Juna, ja que la Jana, l’Helena Bagué, està de baixa a la recta final de l’embaràs i aquests darrers mesos la supleix la Juna, la Mercè Munné, amb la mateixa energia, ganes i qualitat que la Jana.

Aquesta és l’entrevista sencera que hem emès avui a l’informatiu de Ràdio Arenys de Munt amb el Pau del Pot Petit, Siddartha Vargas Martínez