S’han sostret 420 metres de cables elèctrics dels fanals de Can Jalpí

La Policia Local va rebre un avís de que hi havia un fanal que tenia la tapa oberta a l’alçada del Monument a la Independència. Els fets van ocórrer les nits de divendres i dissabte.

Per evitar el perill que suposa, una dotació d’agents del cos municipal s’hi va desplaçar i es va comprovar que, efectivament, el fanal estava obert, amb la tapa per terra i la reactància penjant.

En revisar la resta de fanals del camí, es va detectar que estaven tots destapats i amb la tapa desapareguda. En fer la inspecció ocular es va veure que els fanals estaven buits, ja que els lladres havien desmuntat i retirat els mecanismes lumínics.

En una inspecció posterior per part dels tècnics de l’empresa encarregada del manteniment de l’enllumenat públic, es va detectar que també s’havien endut el cablatge de coure. En dóna més detalls el regidor d’Espai públic, Àngel Castillo.

Ara s’està avaluant l’impacte econòmic del que suposarà reparar els desperfectes causats per aquest robatori als fanals i al cablatge, amb la voluntat d’iniciar la substitució de l’enllumenat al més aviat possible.

Pel que fa a la identificació dels autors del robatori, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació però el regidor ja avança que serà molt complicat identificar-los.