S’ha detingut el presumpte autor del crim de Susqueda

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a Santa Coloma de Farners un home que creuen que podria ser l’autor del crim de Susqueda, d’en Marc Hernández d’Arenys de Munt i la Paula Mas de Cabrils.

A través del Twitter, els Mossos han fet saber d’aquesta detenció del doble homicidi del pantà de Susqueda que investiguen des del mes d’agost agents de la Unitat de Desapareguts.

Es tracte de Jordi Magentí i es descarta que hi hagi cap vinculació prèvia entre el presumpte autor i les víctimes ni el seu entorn.

Segons alguns mitjans, Magentí té antecedents penals greus: el 1997 va matar a trets la seva exdona i l’any 2000 el van condemnar a 15 anys de presó per aquest assassinat.

Va estar-ne 12 d’efectius tancat, entre el 1997 i el 2009. Llavors va sortir en llibertat condicional, i va quedar en llibertat definitiva el 2012, un cop complerta la totalitat de la pena.

Recordem que el cas de Susqueda va començar dijous 24 d’agost, quan la jove parella que havia anat al pantà per fer-hi una activitat amb kaiak va desaparèixer.

La recerca va anar trobant diferents indicis del pas de la parella pel pantà, però els cadàvers no es van localitzar fins un mes després. Els cossos els van trobar nus i amb clars signes de violència.