Serveis Socials no oferirà aquest any menjar de Nadal apte per a musulmans

Aquest any per Nadal Serveis Socials no repartirà mantecados fets sense llard de porc ni pollastre halal per a persones musulmanes. Era un servei que oferia l’Ajuntament aquests darrers anys i que costava més de 1.000€ en la compra d’aquests productes específics.

L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, que ha agafat les competències de l’àrea que fins ara portava la regidora socialista Àngels Castillo, argumenta aquesta decisió al interpretar que la comunitat musulmana no celebra les festes de Nadal i per tant, no és necessari assumir aquesta despesa. Aposta, això sí, per destinar els diners a reforçar les prestatgeries del DISAM d’aliments bàsics, dels quals si que en tenen necessitat i en pot menjar qualsevol família.

La fins ara regidora de Serveis Socials, Àngels Castillo, ha explicat que abans que ella entrés a la regidoria ja es donava un lot de nadal als usuaris, amb pollastres normals i polvorons, un lot que no volien agafar els musulmans per convicció religiosa. I la seva voluntat va ser oferir el mateix lot però amb productes especials per a ells.  L’ex-regidora de Serveis Socials ha comentat que la voluntat era afavorir a la integració del col·lectiu musulmà, animant-los a celebrar una festa pròpiament cristiana.

La comunitat musulmana resa a l’antiga masoveria de Can Jalpí

Per altra banda, la comunitat musulmana d’Arenys de Munt encara no ha trobat un lloc de pregària propi i ha signat un nou conveni temporal amb l’Ajuntament per ocupar un espai municipal.

Després d’haver d’abandonar la mesquita del Pi Gros per una sentència judicial, han passat per diversos espais, com la pista annexa al pavelló del Torrent d’en Terra. Ara celebren les pregàries i oracions a l’antiga masoveria de Can Jalpí, un espai descobert conegut popularment per ser el lloc on s’hi couen les paelles d’arròs i altres menjars quan hi ha aplecs o festes a Can Jalpí.

Aquest conveni també té una data de caducitat, i l’Ajuntament continua oferint la seva ajuda a la comunitat musulmana per trobar un espai més adequat i assequible segons les seves possibilitats.

Aquestes dues qüestions relacionades amb el dia a dia de la comunitat musulmana es van exposar a la sessió d’alcaldia del programa Parlem del Poble de Ràdio Arenys de Munt, que el podreu trobar per escoltar i descarregar a la nostra web.