Serveis mínims davant la vaga general d’avui, tant als serveis municipals com a les escoles.

Davant la convocatòria de vaga general d’avui i amb l’objectiu d’assegurar la prestació dels serveis essencials, l’ajuntament d’Arenys de Munt ha establert serveis mínims. L’únic servei que manté l’activitat sense restriccions és la policia.

L’Alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda explica que es fixen com a serveis mínims el Servei d’abastament d’aigües i el servei de ràdio amb la producció i emissió de programació informativa en un 50% dels continguts habituals dels seus canals. A la Residència per a la gent gran el servei és l’habitual en règim de festiu i a l’Escola Bressol La Petjada també es compleix amb els serveis mínims com la resta d’escoles d’Arenys de Munt.

Rabasseda també ha afegit que es troba a Mataró tallant la N-II amb altres veïns d’Arenys de Munt per denunciar el que considera un judici a la democràcia.

Pel que fa als comerços, Silvana Herce, presidenta de l’ABIC, comenta que la gran majoria de les botigues s’han sumat a la convocatòria.

I el Sindicat de l’Ensenyament de Catalunya i Unió Sindical de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya també s’hi ha afegit ja que consideren que s’està judicialitzant la docència i asseguren que hi ha “motius de sobra” per l’aturada general.

Pel que fa l’Escola Sobirans, la seva directora Estela Pujol, comenta que un 25% del professorat s’ha afegit a la vaga i que dels 305 alumnes, hi han assistit 102. Per tal de complir els serveis mínims, el professorat s’ha reorganitzat i ha programat una série de jocs pels alumnes assistents, però no s’ha avançat currículum.

Per la seva part, la secretaria de l’Escola Sant Martí Encarna Molons apunta que tots els professors s’han adherit a la vaga, tot i que 4 d’ells han assistit a classe per cobrir els serveis mínims. Dels 426 alumnes del Sant Martí, hi ha assistit 70, que han estat realitzant activitats lúdiques.

I des de l’Institut Domènec Perramon, el seu director, Joan Duran explica que només han assistit 17 dels 410 alumnes de l’Institut. Pel que fa al professorat, una tercera part s’ha adherit a la vaga.

Joan Duran també explica que  tampoc s’ha avançat matèria i que els alumnes que han anat al centre estan realitzant activitats de consolidació dins dels serveis mínims.

A nivell de tot Catalunya, ara per ara es pot avançar que hi ha un ampli seguiment de la vaga a nivell universitari i pel que fa als comerços el seguiment varia depenent de la zona.

D’altra banda, s’estan produint diverses manifestacions i talls de carreteres, com la Via Laietana o l’AP-7. El trànsit en aquesta autopista ha quedat restablert després que els Mossos han desallotjat els manifestants que s’hi concentraven des de feia unes dues hores.

Com a incidència destacada cal fer esment de la detenció d’un dels manifestants concentrats a la C-17 a Gurb, acusat d’agredir un agent dels Mossos d’Esquadra.