Sense tabac i amb abraçades per una millor salut

Aquest matí s’ha posat una taula informativa a la plaça de l’església per informar sobre el tabac, amb motiu del Dia Mundial sense tabac que es celebra cada 31 de maig. Aquest any el lema és “Viu a sac sense tabac”.

L’objectiu de la taula és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el tabac o abandonar-lo.

El tabac continua sent la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers.

La doctora Elvira Franco, qui ha participat a  la taula, ha explicat que duran tot el matí han donat informació a fumadors i a persones amb familiars que fumen. També ha explicat que aquells que ho necessitin poden adreçar-se al 061, al CAP, a webs especialitzades i a certes farmàcies.

Elvira Franco ha anat a l’institut  Domènec Perramon a parlar del tabac amb els més joves. Segons ella, és el lloc on més cal incidir per evitar que comencin a fumar.

I també aquest matí, a la plaça de l’església, l’Associació Donaviva han fet abraçades amb motiu del Dia Internacional de la salut de les dones.

També han fet una xocolatada que han portat als avis de les residencies. Anna Moré, de Donaviva parla de com ha anat l’experiencia.

Precisament Donaviva d’Arenys de Munt organitza una xerrada sobre numerologia.

Aquesta anirà a càrrec de Joy batres, que assegura que mitjançant aquesta practica ens podem conèixer millor a nosaltres i també als qui ens envolten.

La xerrada és oberta a tothom i tindrà lloc demà dimarts a les 7 de la tarda a la Masia de Can Borrell.