Segueix baixant l’atur al poble i ja arriva a nivells previs a la pandèmia

El Ministeri de Treball i Economia Social afirma que l’atur a l’Estat espanyol ha baixat fins al nivell d’abans de la pandèmia. Aquesta situació la trobem també a Arenys de Munt, ja que aquest setembre tenim el mateix nombre de persones en situació d’atur que al desembre de 2019. Ara bé, el nombre de persones que surten de l’atur, respecte dels que ho van fer el mes anterior, s’està reduint des de l’important descens del mes de juny i la diferència intermensual, tot i que és negativa, s’ha anat escurçant progressivament des d’aquell mes. No obstant això, continua la tendència a la baixa que es va iniciar al març: hi ha 406 persones aturades, 8 menys que a l’agost, i hi va haver baixades importants al març i al juny.

Els mesos de setembre són mesos en què l’atur Baixa a Arenys de Munt, no com a la de la resta de Catalunya, on s’incrementa a causa de la finalització dels contractes de temporada. Atès que Arenys de Munt no és laboralment dependent de l’activitat turística, no acostuma a notar-se’n la finalització directament, però sí indirectament, en els residents que treballen en aquest sector en altres municipis propers com Calella, Pineda o Santa Susanna que són molt dependents del turisme.

Quant a la variació interanual, aquest és el cinquè mes, després de la declaració de l’estat d’alarma, en què l’atur baixa respecte del mateix mes de l’any anterior i ho fa també a totes les demarcacions territorials del nostre àmbit territorial.

A la comarca l’atur baixa en 479 persones i, dels 30 municipis, l’atur només puja a 7; a la resta ha baixat.

Tot plegat ho ha explicat a l’informatiu la técnica d’ocupació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, Mercè Vives