S’aprova el Pressupost Municipal 2021, que puja a més de 12 milions d’euros

El ple de l’ajuntament aprova el pressupost municipal 2021 amb un import de 12 milions 423 mil euros i 2,2 milions per l’empresa municipal Gusam. Es va aprovar amb l’únic vot en contra del PSC. L’alcalde Josep Sánchez, va dir que aquest pressupost és molt important per activar l’economia local i les polítiques socials.

El pressupost de Gusam també s’ha incrementat respecte l’any passat per la contractació de més personal per la neteja. El regidor Guiu Muns, de la CUP, va dir que l’empresa municipal ha de ser el principal motor de canvi i qui assumeixi en un futur l’habitatge social.

La regidora del PSC Àngels Castillo va dir que esperen que aquest pressupost repercuteixi en la millora de diferents aspectes, com ara la neteja, el transport, l’enllumenat o les urbanitzacions.

Pel nou regidor i portaveu de Junts per Arenys de Munt, Santi Morell, també és important que es vetlli per les primeres necessitats a causa de la pandèmia i es compleixi tot el marcat en el pressupost, tot i que ho veuen difícil.

Responen, l’alcalde va reconèixer que sí es difícil acabar realitzant tot el que volen fer, però que no tenen por.

La resta de punts com la proposta de modificació de la relació de llocs de treball de l’ajuntament i la resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del projecte de l’edifici de la Cooperativa, van ser aprovats per unanimitat.

Pel que fa a les mocions, la que va presentar Esquerra per evitar l’addicció al joc es va aprovar per unanimitat, com també la que va presentar la CUP per demanar un esplai juvenil d’entreteniment de qualitat en llengua catalana. En canvi la moció del PSC per instar a la Generalitat a millorar el finançament i una millor dotació de recursos per l’Hospital de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme, no va prosperar ja que va rebre els vots en contra d’Esquerra i el regidor Abel Coll, mentre que els regidors de Junts i la CUP van votar-hi a favor. Abel Coll va argumentar el seu vot en contra dient que es el govern de Madrid i no la Generalitat el qui ha de solucionar el problema .

La regidora socialista Àngels Castillo va contestar al regidor no adscrit dient que la Generalitat té totes les competències de Sanitat i que culpar al govern central “ja no cola”.

El ple sencer el podeu escoltar al web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.