Sánchez es queixa de la llei espanyola que no deixa que l’Ajuntament es gasti tots els diners que podria en millores per al poble

L’Ajuntament d’Arenys de Munt disposa de 5 milions d’euros a les arques municipals i segons marca el Pla Econòmic Finnancer, són uns diners que no es poden destinar a inversions. Per tant es destinaran a eixugar deute. Així ho va explicar l’alcalde Josep Sánchez, en el programa l’alcaldia de la ràdio del passat dissabte. L’alcalde va dir que els hi agradaria gastar aquests diners en servei públic, però no poden per la llei de despesa pública que marca l’Estat Espanyol i la Unió Europea, que Sánchez considera injusta.

Recordem que la regla de la despesa es va trencar per poder fer l’obra de la riera i l’alcalde preveu que aquesta regla de despesa es torni a trencar d’aquí a dos anys. També va dir que a l’Estat espanyol ja li va bé el superàvit que tenen els ajuntaments, per així poder compensar el seu dèficit.

Entre d’altres temes també se li va preguntar a l’alcalde si rep molts missatges dels vilatans al seu whatsapp. La resposta va ser que si i que ara per ara està fent un Excel per tipologies, que es farà públic al web municipal. L’alcalde va dir que rep missatges sobretot per problemàtiques com ara el bus o les defecacions de gossos, però també missatges més personals.

Un altre tema que es va parlar va ser sobre la gestió de la piscina municipal. L’alcalde va explicar que ara per ara no anar a càrrec de l’empresa municipal Gusam fins que aquest servei no s’hagi creat, però que ho resoldran perquè de cara a l’any 2021 la piscina sigui gestionada per Gusam.

Si voleu escoltar el programa sencer o podeu fer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.