S’ajorna el judici del cas d’Arnau Móra i sis joves independentistes més, acusats de lesions a Mossos d’Esquadra

El judici pel cas d’Arnau Mora, d’Arenys de Munt, ha quedat ajornat sense data prevista per reprendre’s. Va començar ahir, tal com estava previst, però s’ha ajornat perquè la Generalitat s’ha retirat de la causa i ara els 11 mossos d’esquadra exerciran com a acusació particular contra els set manifestants acusats de desordres, atemptat i lesions a agents del cos. El jutge ha ofert aquesta possibilitat als agents després que la Generalitat, que representava deu Mossos lesionats, s’hagi retirat com a acusació. Els policies tenen quinze dies per presentar un advocat particular. Dels dotze mossos que participaven al procés, un dels agents ja havia decidit prèviament presentar-se com a acusació particular. Dels onze que estaven representats per la Generalitat, tots han demanat personar-se en la causa excepte un.

Les defenses dels acusats ho consideren una maniobra per allargar el cas i critiquen que fins ara la Generalitat no hagi retirat l’acusació. Mantenen que els agents no poden acusar els manifestants a títol personal si no s’ha determinat qui els va ferir.

Recordem que els fets que es jutgen van passar el 30 de gener del 2018 al parc de la Ciutadella de Barcelona, durant la protesta per la investidura fallida de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. I entre els processats hi ha Arnau Mora, que és fill de Carles Mora, l’exalcalde d’Arenys de Munt que va fer la primera consulta sobiranista de Catalunya, el 13 de setembre del 2009.