Repàs a les mocions que es presenten al ple ordinari de l’ajuntament

El PSC presentarà una moció per reclamar la continuïtat de la xarxa d’impulsors als municipis de la garantia juvenil, un projecte que te com a objectiu garantir que les persones joves que ni estudien ni treballen, rebin una oferta d’ocupació de qualitat per reduir l’atur juvenil.

La regidora del PSC, Àngels Castillo ha explicat que aquest programa finalitza el 30 de juny i que no hi ha intenció de donar-li continuïtat per part de la Generalitat.

La CUP en presentarà una altre de suport a la Fundació Proactiva Open Arms. El regidor Josep Manel Ximenis parla de l’ajuda que realitza aquesta entitat, que ha estat imputada per immigració il·legal per part de la Unió Europea, quan el que fan és evitar que morin persones al mar.

Amb la moció demanen que es retirin aquests càrrecs contra Open Arms i que els deixin fer la seva feina en total llibertat.

El PDeCAT presentarà una moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària. La regidora del PDeCAT Lourdes Paituví ha explica que l’objectiu d’aquesta moció és defensar el model sanitari català d’un Estat espanyol que pretén “colpejar-nos de nou”.

I ERC en presentarà una per a la protecció del corall vermell al litoral català. La regidora, Tònia Vila, ha explicat que es pretén denunciar que el govern de l’Estat ha donat llicència per extreure el corall vermell del litoral català, la qual cosa consideren un atac al medi ambient subaquàtic.

Al ple també es farà una declaració institucional de rebuig a la sentència de la manada i de defensa de la integritat de les dones, i una altre a favor dels llaços grocs als espais públics.

I pel que fa a precs i preguntes, la Cup demanarà que es sancioni als infractors de la massiva eliminació de llaços grocs la nit del 23 d’abril. També preguntaran sobre la gran quantitat de pins secs i caiguts que hi ha pel terme municipal i el risc d’incendi.

Una altre pregunta de la Cup serà per preservar la finca de Can Mollfulleda, Can Sala de Baix, i presentaran un prec per desobstruir el pont del rial de davant de Jalpí Aventura.

El PDeCAT presentarà un prec per crear una oficina d’entitats, i preguntarà sobre els mecanismes de seguiment i avaluació del Pla director de desenvolupament local.

El PDeCAT també presentarà un prec per canviar el sentit de circulació del carrer Primer de Maig i preguntarà sobre la planificació de les campanyes de salut del municipi.

El PP presentarà un prec sobre l’aparició de rates al municipi i sobre la delimitació de l’aparcament al carrer Josep Maria Soler.També preguntaran sobre les retencions a la C-61.

El PSC presentarà un prec perquè es doni continuïtat a la taula tècnica de prevenció que té com a objectiu prevenir situacions d’abús i de risc entre la població adolescent i jove del poble.

Altres precs seran: perquè s’atenguin amb la major brevetat els usuaris de serveis socials, perquè posin cartells informatius actualitzats dels horaris del bus, així com instal·lar un panell indicador de la propera sortida de bus i un altre prec per demanar que es faci pública la planificació diària de la neteja viària.

El ple és avui a les 8 del vespre, a la Masia de Can Borrell.