Reivindicació, cultura i l’esperit d’Arenys de Munt afloren a la Diada de l’11 de Setembre

Arenys de Munt va recuperar ahir el format clàssic de la Diada de l’11 de setembre. En primer lloc, a dos quarts de 10 del matí, es va fer l’ofrena floral al cementiri en homenatge a aquelles persones mortes en la defensa de Catalunya. Hi van assistir una cinquantena de persones de partits polítics, entitats i a títol individual. Els geganters d’Arenys de Munt hi van pujar dues figures, en Tonet i la patacada.

 

Puntualment a les 10 van arrencar les sardanes, ja que la cobla tenia un altre compromís ja signat i només podien estar a Arenys de Munt fins a l’acte institucional, que va arrencar també puntual, a les 11. En primer lloc la regidora M.Àngels Gros Argelés va llegir el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència. En aquest moment, dalt de la placeta de l’església, hi havia només els regidors d’ERC, Junts i la CUP. Les dues regidores van esperar a baix, entre el públic. I tot seguit va ser l’alcalde, Josep Sánchez Camps qui va llegir elm manifest institucional, i en aquest punt si que les dues regidores socialistes es van posar al costat dels companys de consistori. Sols hi faltaven el regidor no adscrit, Abel Coll, i el portaveu de Junts, Santi Morell Capellera. Amb la mirada atenta a la senyera, hissada pels caps de la Policia vestits de gala, i les orelles posades a la cobla que interpretava els Segadors, es va donar l’acte per acabat. Des de Ràdio Arenys de Munt vam agafar les impressions en aquell moment dels diferents partits presents a l’acte i ara les podrem escoltar.

En primer lloc vam parlar amb Guiu Muns Roura, regidor de la CUP. Aquesta és la valoració que feia del que portàvem de Diada.

Tot seguit podíem parlar amb Vanesa Múñoz Fernández, del PSC, que també feia la pertinent valoració de la Diada i del missatge polític que volia transmetre el PSC, allunyat de la independència.

Per part de Junts, com dèiem, hi faltava el regidor Santi Morell, i per tant les declaracions de valoració les va fer la regidora Vicky Devesa Jorge. Demanava un canvi de format que doni vitalitat a l’acte del cementiri i llençava el missatge d’ànims per seguir defensant els drets de Catalunya

I per últim qui va passar pels micròfons d’AmunTV va ser Josep Sánchez i Camps, també fent valoració de la Diada i reivindicant l’esperit d’Arenys de Munt per superar el moment polític actual, immobilista respecte a la Independència

Però els actes de la Diada no van acabar ben bé aquí. A la Riera hi havia una petita fira de paradetes, amb alguna entitat com el Centre, paradetes polítiques com la d’ERC, algun comerç del poble com Detalls Rosa i l’Obrador, una paradeta de formatges i una d’embotits, i el gruix de la fira l’ocupaven les dues associacions de puntaires del municipi. I després de l’acte van prendre protagonisme, ja que els regidors de govern van fer entregar d’un obsequi a la puntaire de més edat. En aquesta ocasió va recaure en la persona de Maria Rosa Bigorra Valls, que va estar molt contenta i agraïda, i va ensenyar a tothom una punta que havia fet quan encara podia fer-ne, on hi apareixen símbols d’Arenys de Munt. Vam parlar amb ella i així va anar la nostra conversa: