Què farem a Arenys de Munt per Festa Major?

Tot seguit els oferim una exclusiva del programa de Festa Major provisional. Alguns dels actes encara estan subjectes a revisió i se n’hi poden incorporar d’altres de nous. En tot cas el programa definitiu estarà ja avui mateix o demà a impremta i es començarà a repartir posteriorment per les cases.

Del 6 al 21 de novembre, a la zona industrial Torrent d’en Puig hi haurà la Fira d’atraccions infantil. Divendres dia 12 amb un 2×1 a totes elles. El cap de setmana anterior a la Festa major tindrem les següents activitats:

Divendres 5    A les 19 h, a Can Borrell,  PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 40 ANYS D’AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

A les 20 h, al Centre Moral, ARENYS DE MUNT, PAISATGE POÈTIC D’UN POBLE, a càrrec de Toni Cantallops i Gemma Sangerman

Dissabte 6      A les 10 del matí, al parc de Can Jalpí, 41è CROS DELS ARENYS

De 10 a 14 h, a la plaça de l’Església, PROGRAMA DE RÀDIO EN DIRECTE: EL VERMUT DE LLUCIÀ FERRER

A les 19 h, a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie, INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “ARENYS DE MUNT A LA PREMSA: DIARIS I REVISTES D’ARA I D’ABANS”, PRESENTACIÓ DE LA REVISTA ARENNIOS 14 i CONFERÈNCIA “LA HISTÒRIA TAL COM VA PASSAR: PREMSA ANTIGA DIGITALITZADA” a càrrec d’Isabel Tudurí.

Diumenge 7    A les 12 del migdia, al pati de l’Escola Sant Martí XXV MOSTRA DE “RELLENO”, Venda de pomes de relleno i pastís de relleno. Organitza: APAAM, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Arenys de Munt

Tiquets: 1 poma 3 €, 2 pomes 5 €. Pastís: sencer 12 €, 1 tall 1,5 €

Però la Festa Major pròpiament dita arrenca el dimecres dia 10 al vespre. Aquest és el programa de dimecres dia 10:

Dimecres 10   A les 20 h, a l’Ajuntament, PREGÓ DE FESTA MAJOR. Traca i brindis d’inici de festa amb cava

Tot seguit, a l’Espai 1 d’Octubre, ACTUACIÓ DE PETE’S BAND

I ja ens traslladem a Dihious dia 11, el dia gran de la Festa Major. Es faran els actes més tradicionals i habituals.

 Dijous 11        A les 10.30 h, a l’Espai 1 d’Octubre, BALL D’HOMENATGE I RECEPCIÓ D’AUTORITATS. Ball a càrrec de l’Esbart Dansaire del Centre Moral

A les 11 h, a l’Església Parroquial OFICI DE SANT MARTÍ Predicat per Mn. Jordi Fontbona, fill del poble, amb l’acompanyament de la Cobla La Principal de la Bisbal i el Cor femení Aloc. L’Ofici serà retransmès en directe per Ràdio Arenys de Munt.

Seguidament, a la plaça de l’Església BALLADA DE SARDANES I DE LA DANSA D’ARENYS DE MUNT Amb la Cobla La Principal de la Bisbal. Ballada infantil de la Dansa d’Arenys de Munt, a càrrec de nens i nenes de l’Escola Sant Martí, l’Escola Sobirans i l’Esbart Dansaire del Centre Moral. Ballada de la Dansa d’Arenys de Munt amb les espolsades.

A les 19 h, a la carpa de Festa Major CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal

A les 22.00 h, a la carpa de Festa Major, BALL DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal. Entrada gratuïta. Hi haurà servei de mini bus.

I el divendres dia 12 també és festiu a Arenys de Munt i hi ha activitats també organitzades.  

 Divendres 12 fins al 14 de novembre, a la Riera, MERCAT MEDIEVAL

 Divendres 12  De 11 a 13 h i de 17 a 20 h, al pati de l’escola St. Martí JOCS INFANTILS: Circant, espai de circ, a càrrec de XOUS-XOUS espectacles.

                              A les 18 h, al pati de l’escola Sant Martí XOCOLATADA

                              A les 21 h, a la plaça de l’Església ESPECTACLE PIROTÈCNIC: AKELARRE a càrrec dels Diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt

                              A les 22 h, a la Sala Municipal TEATRE: Es pronuncia camí de la Mala Companyia

                              A 2/4 de 12 de la nit, a la Carpa de Festa Major DISCOTECA “LA SALA” Tots els èxits dels 70, 80 i 90, amb tot l’estil de Febre del dissabte nit

 I això ja ens situa al cap de setmana de Festa Major, amb un parell de dies d’actes també pensats per a tots els públics 

Dissabte 13     A les 17 h, des de l’Eixample CERCAVILA DELS GEGANTS D’ARENYS DE MUNT

                           A les 18.30 h, a la Sala Municipal  JALEIO, espectacle per a tots públics a càrrec de la companyia de Guillem Albà

                           A les 21.30 h, al Centre Moral TEATRE: Buonasera signorina. Venda d’entrades a Entrapolis i a la secretaria del Centre a partir de les 17 h.

                          A les 23 h, a la Carpa de Festa Major NIT JOVE

Diumenge 14  A les 17.30 h, a la carpa de Festa Major BALLADA DEL COS DE DANSA DE L’ESBART DANSAIRE DEL CENTRE MORAL

                            A les 19 h, al Centre Moral TEATRE: Buonasera signorina Venda d’entrades a Entrapolis i a la secretaria del Centre a partir de les 17 h.

El concert i ball de Festa Major de Sant Martí el farà l’Orquestra la Principal de la Bisbal el dia 11 de novembre, i es farà a una carpa envelat que es muntarà a la zona de Can Jalpí, a l’alçada del monument a la Independència. Que sigui lluny del centre urbà ha comportat un seguit de costos addicionals.  Ho va explicar el regidor de Festes al darrer Ple Municipal. Caldrà que el terra sigui adequat per al ball, ja que la gent podrà estar de peu i ballant. També cal climatitzar-lo per si fa gaire fred, i es posarà un servei de minibusos per facilitar a tothom el desplaçament fins l’envelat.

Per evitar grans concentracions de gent dins la carpa, s’ha decidit posar la barra del bar fora de l’envelat i així evitar que es formin cues en un espai tancat.

Els esdeveniments que tenen l’alimentació com a objecte directe no es faran, per exemple sopars o àpats populars. Si que es manté la xocolatada per a la mainada.

Tot aquest programa d’actes l’ha comentat a l’Informatiu el regidor de Festes, Abel Coll.