Puja l’atur a l’octubre, hi ha 20 persones més que al setembre

El setembre finalitza amb 384 persones residents al municipi inscrites al SOC, 20 persones més que al setembre. Per primera vegada des de l’octubre de 2020 el nombre de persones aturades és superior al de 12 mesos abans, concretamente en 4 persones. Aquesta és una dada especialment negativa, perquè l’atur ha baixat a la resta d’àmbits territorials del nostre entorn.

Si. Tot i el repunt, la xifra de l’atur és la més baixa per a un mes d’octubre des del 2007, deixant de banda l’any 2021, que va ser excepcionalment bo en termes d’ocupació. Els mesos d’octubre a Arenys de Munt acostumen a ser dolents en termes de desocupació  Respecte del juliol, quan vam tenir la xifra més baixa de persones aturades, aquest mes hi ha 32 persones aturades més.

A la resta d’àmbits del nostre entorn, la xifra de persones aturades ha disminuït, situació poc habitual el mes d’octubre, ja que generalment augmenta.

L’atur registrat a les Oficines de Treball a Catalunya ha caigut un -1,8% respecte al setembre. Al total de Catalunya l’atur baixa entre els homes amb més intensitat que entre les dones. Atenent a l’edat, baixa entre les persones de 25 i més anys, mentre que únicament augmenta entre les menors de 25 anys. També a Catalunya, respecte del sector d’activitat, disminueix a tots, especialment a l’agricultura, seguida de la construcció i els serveis; la indústria és la de baixada més discreta. L’únic col·lectiu que creix és el de persones sense ocupació anterior, que són bàsicament els menors de 25 anys.

Territorialment, a totes les quatre demarcacions ha disminuït l’atur, encapçalades per Girona i Lleida, mentre que a Barcelona és on ha baixat menys.

Pel que fa al Maresme, veiem que l’atur ha baixat respecte del mes passat i també respecte de fa un any, seguint la mateixa dinàmica que la resta d’àmbits territorials. 

A la comarca l’atur ha disminuït a 23 dels 30 municipis, s’ha mantingut a 3 i ha augmentat a 4. El repunt més important s’ha produït a Arenys de Munt. Un altre mes el ritme de l’atur al municipi és diferent al de la resta de municipis del nostre entorn proper i ampliat. I ampliar-ho és el que farem tot seguit amb la técnica d’Ocupació de l’Ajuntament, Mercè Vives, bon dia