Puja l’atur a l’agost, com és habitual, però n’hi ha menys que en anys i èpoques de crisi anteriors

Aquest mes d’agost hi ha hagut 368 persones residents al municipi inscrites al SOC, 16 persones més que al juliol. El fet no sorprèn ja que aquest és un mes on l’atur acostuma a pujar. Només va baixar l’any 2021, quan es van reactivar les activitats dels serveis d’hostaleria i comerç.

Tot i l’augment de l’atur, es tracta de la xifra més baixa per a un mes d’agost des del 2007, molt allunyada de les 684 persones de l’any 2012 en què va haver-hi el nombre més alt de persones aturades a Arenys de Munt durant un mes d’agost.

Respecte de l’agost del 2019, el darrer abans de la crisi, la diferència és de 27 persones menys a l’atur; i respecte de l’agost de 2020, l’any del confinament, la diferència és de 150 persones menys.

Tot i l’increment intermensual respecte de fa un any, hi ha 46 persones aturades menys. De nou, aquest agost el descens en la variació interanual és més moderat que els primers mesos de l’any.

A la resta d’àmbits del nostre entorn, la xifra de persones aturades també ha augmentat, com és habitual els mesos d’agost, a causa de la finalització dels contractes temporals lligats a la temporada d’estiu. Les variacions interanuals segueixen sent a la baixa a tots els territoris.

Tot i la pujada de l’atur, Catalunya torna a tancar el mes amb la xifra d’atur més baixa per a un mes d’agost des de 2008. Pel que fa al Maresme, veiem que l’atur ha augmentat respecte del mes passat i ha baixat respecte de fa un any, seguint la mateixa dinàmica que la resta d’àmbits territorials.

Tot plegat ens ho amplia amb més dades i valoració la técnica d’Ocupació de l’Ajuntament, Mercè Vives