Propostes d’agenda per al cap de setmana

El col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt organitza diferents propostes per aquest cap de setmana. Concretament divendres es farà la inauguració de l’exposició sobre els Arquer i una conferència sobre Violant d’Aragó. L’exposició “ELS ARQUER” EL FEUDALISME A SANT MARTÍ D’ARENYS, s’inaugurarà a les 7 de la tarda a la sala d’exposicions i es podrà visitar fins el 3 de novembre. En parla Francesc Forn del col·lectiu.

I tot seguit es farà la conferència “Violant d’Aragó. La dona que va canviar la història d’Europa”, a càrrec de Gustau Adzerias. Escoltem Joaquim Forn

I dissabte tindrà lloc la presentació del llibre Memòria d’Arenys de Munt d’Elies Surroca. Serà a les 7 de la tarda a la sala d’exposicions municipal.

Un any més es farà la ruta Domènec Perramon per conèixer la historia del poeta local, qui va néixer a Canet l’any 1906 i va morir al 1976 a Londres. Les seves despulles descansen al cementiri d’Arenys de Munt, prop de les de la seva mare. El punt de trobada de la sortida, és diumenge a 2/4 de 12 del matí a la Plaça de l’església i a partir d’aquí es passarà per davant la casa del poeta, s’anirà fins a Can Barbeta, el cementiri i Can Borrell.

Una altre proposta per diumenge, ja que un any més es farà una nova jornada d’anellament científic d’ocells. Especialistes de l’Institut Català d’Ornitologia anellaran els ocells recollits, mostraran els exemplars als participants i els deixaran en llibertat un cop agafades les dades. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Aquesta es farà diumenge de 8 del matí a 1 del migdia, a la Central del parc de Can Jalpí.

I també diumenge tindrà lloc la 2ª concentració benèfica de vehicles clàssics i esportius a Arenys de Munt. Serà al polígon industrial Torrent d’en Puig a partir de 2/4 de 10 del matí. Es podrà gaudir d’un esmorzar solidari, visitar diversos estands, l’exposició dels Mossos d’Esquadra per celebrar els seus 300 anys i una exposició de vehicles de competició de tots els temps. A més a més, hi haurà instal·lada una zona dels 100 anys de Citroën i està programada una ruta voluntària de 10 km al Coll del Pollastre. Els beneficis de la jornada aniran destinats als projectes d’investigació que realitza l’Associació Espanyola contra el càncer.