Projecte per fer una estació de bombeig pel desviament de la claveguera d’Arenys de Munt.

Els Ajuntaments dels dos Arenys s’han reunit al Consell Comarcal del Maresme per parlar del desviament de la claveguera d’Arenys de Munt.

Actualment el clavegueram baixa des d’Arenys de Munt, passa per tot Arenys de Mar fins arribar a la platja del Cavaió i torna a pujar fins a la depuradora de Canet.

Aquest desviament ha de permetre alliberar la sobrecàrrega de les canonades i evitar els problemes que això genera a Arenys de Mar. Amb aquesta actuació el clavegueram d’Arenys de Munt anirà directament cap a la depuradora de canet sense passar per la població veïna.

L’Alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, explica que ja fa temps que els dos municipis demanaven aquesta actuació.

Per tal de que el projecte es pugui tirar endavant, Arenys de Munt haurà de cedir un espai on es construeixi la nova estació de bombament.

Està previst que l’estació es pugui construir a la zona de Can Jalpí, però des de l’Ajuntament d’Arenys de Munt han posat com a condició per cedir l’espai que l’obra no tingui impacte visual.

El cost de l’obra és de 75.000 euros i anirà a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua, mentre que el Consell Comarcal s’encarregarà de fer el projecte.