Primer dia de Fase 1 de desescalada

Avui a Arenys de Munt hem entrat a la Fase 1 de la desescalada prevista per l’Estat espanyol. Aquesta Fase 1 permet l’obertura parcial d’activitats, en concret, les econòmiques com poden ser el petit comerç, restauració i els allotjaments turístics sense poder fer ús de les zones comunes i amb restriccions. Es permet l’obertura de terrasses al 50 % de la seva capacitat. És obligatòria una distància de 2 metres entre cada taula i implementar mesures de desinfecció constants. L’ocupació màxima de la taula serà de 10 persones. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez explica que es mantenen les franges horàries al tenir una densitat superior als 100 habitants per kilòmetre quadrat.

Sánchez es mostra contrari a les franges horàries ja que considera que aglomeren a la població. Tot i així afegeix que s’ha de complir amb la llei i demana responsabilitat als veïns.

Per últim, l’Alcalde avança l’ampliació del mercat municipal a partir de la setmana vinent.

Els comerços han de mantenir la distància social i cal que estableixin un estricte protocol per a la desinfecció de l’establiment: mínim dues vegades al dia i posar a disposició dels clients gels desinfectants. En el cas de botigues de roba, cal netejar i desinfectar els emprovadors després de fer-ne ús. Si el client no compra la peça provada, l’establiment ha d’higienitzar-la abans de tornar-la a posar en venda. Des de la botiga Anna Roba per petits i grans, Tere Salvà explica que és obligatori l’ús de la mascareta, tan per clients com per treballadors, així com també l’ús del gel desinfectant.

En aquesta fase també es permet l’obertura dels cementiris municipals, tot i que el d’Arenys de Munt encara no. Es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb 30 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l’aire lliure amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb un públic màxim de 200 persones, sempre assegudes. La pràctica de l’esport es manté com en els darrers dies: individual, en franges concretes. Pel que fa a les instal·lacions esportives, el regidor d’esports, Jordi Maimí, explica que els pavellons esportius no es podran obrir fins la fase 2, i amb moltes mesures de seguretat.

I ja es poden obrir en aquesta fase les instal·lacions esportives a l’aire lliure, com ara el pàdel.

D’altra banda, avui el regidor d’esports Jordi Maimí, es reuneix amb els responsables de l’empresa que gestiona la piscina municipal, per veure de quina manera s’obriran les instal·lacions, que es preveu que sigui a la fase 3.

Maimí comenta que la intenció de l’ajuntament es poder obrir la piscina, però que caldrà veure si serà rentable econòmicament per l’empresa Players Sport i de quina manera s’haurà d’obrir.

El regidor avança que es possible que no hi hagi serveis de vestuaris, o que l’entrada es limita en dues franges horàries.

I pel que fa a la mobilitat en la fse 1, es permet només pels municipis de la regió sanitària de Barcelona i la Metropolitana Nord i Sud, sempre respectant les mesures de seguretat i d’higiene.