Primer dia de desescalada en fase 0,5 a Arenys de Munt

Avui es fan els testos ràpids als treballadors dels serveis essencials municipals, com ara la brigada, serveis socials i la policia local. La regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros, explica que aquesta és la primera tanda de les proves que es faran als treballadors municipals. Properament també es farà la prova al personal que es vagi incorporant a la feina.

I a partir d’avui Arenys de Munt no tindrà restriccions horàries, tal i com marca el nou decret del govern espanyol que estableix que poblacions de menys de 10 mil habitants no tinguin horaris per sortir al carrer. L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, explica que només està permès sortir a fer esport de manera individual, respectant les distàncies de seguretat, sense sortir del municipi i només durant una hora al dia.

Aquest decret també permet que els comerços ja puguin obrir sense cita prèvia i que es puguin celebrar misses. Des de l’Associació de botiguers i comerciants d’Arenys de Munt celebren aquest canvi que permet ja obrir les portes sense cita prèvia. Silvana Herce dels botiguers explica que mica en mica tots els establiments van obrin, però amb algunes restriccions d’horaris.

Des de l’associació han repartit mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics per continuar amb les mesures de seguretat establertes. També es manté la comunicació per fer comandes via whatsApp, que trobareu al web de l’associació: gaudeixarenysdemunt.cat.

El fet que l’àrea metropolitana de Barcelona hagi passat a la fase 0 avançada, permet celebrar oficis religiosos amb un terç de l’aforament a les esglésies. Mossèn Joan Soler de la parròquia d’Arenys de Munt, explica que les misses es celebraran dilluns, dimarts i divendres a 2/4 de 8 del vespre, dissabte es celebrarà a les 8 del vespre i diumenge a les 9 i a les 11 del matí. Mossen Joan Soler afegeix que recomanen a les persones de risc que encara no assisteixin a les eucaristies. També explica que han adaptat l’església per complir amb les directrius sanitàries. Serà necessari l’ús de la mascareta i del gel desinfectant.

I aquest petit canvi de la fase 0 a la fase 0,5 a la demarcació de Barcelona i Metropolitana Nord, a la que pertany Arenys de Munt, contempla que es facin controls en els desplaçaments entre municipis. El sergent de la policia local, Javi Reina, explica que aquesta nova fase, implica que persones de pobles veïns d’Arenys de Munt que ja estan a la fase 1, no es desplacin al nostre poble, ja que de moment no és permès.

Avui dons els pobles que formen part de les regions sanitàries de Girona, Lleida i la Catalunya Central han passat a la Fase 1 del desconfinament. Entre aquests hi ha les poblacions que van des de Canet i fins a la frontera amb l’Estat Francès. Es permet la mobilitat general dins la mateixa regió sanitària per les activitats autoritzades, però no es pot anat a un municipi de fora de la regió sanitària excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.

I a partir d’avui l’aparcament rotatiu de la riera d’Arenys de Munt torna a funcionar amb normalitat. L’Alcalde, Josep Sánchez ha firmat un decret amb el qual deixa sense efecte el BAN del 16 de març on es limitava l’ús de les zones blaves a causa de l’Estat d’Alarma. Sánchez considera que aquesta mesura ajudarà als comerços, que van recuperant la seva activitat.