Primer cas confirmat de CoVid-19 a Arenys de Munt

Es confirma a Arenys de Munt el primer cas de Coronavirus al municipi. És una persona que es troba en una Unitat de Cures Intensives. La regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros, explica que a més a més, hi ha alguns veïns que estan a l’espera de rebre els resultats de les proves i que la família de la persona contagiada es troba en quarantena.

La regidora ha remarcat la importància de no sortir de casa es tinguin símptomes o no. Maria Àngels Gros afegeix que es tracta d’un exercici de responsabilitat.

Aquest matí el govern municipal s’ha reunit de nou per afrontar noves mesures davant el Coronavirus. En aquesta ocasió s’han reunit per decidir els serveis mínims que s’oferiran al poble. L’Alcalde, Josep Sánchez, explica que, entre d’altres, han decidit que l’OAV només atengui de manera telemàtica i que la Policia Local vetlli per tal que els veïns compleixin els decrets. Josep Sánchez ha volgut també remarcar la importància de fer cas a les autoritats sanitàries i que la gent només surti de casa en casos essencials.

L’Alcalde també ha explicat que han sol·licitat a Hisenda suspendre el cobrament de les taxes i una bonificació pel comerç.

El ban dictat per l’alcalde d’Arenys de Munt en compliment de les mesures dictades per la Generalitat i la declaració d’Estat d’Alarma, estableix que la ciutadania només pot circular per la via pública, quan sigui imprescindible, i només per:

a) Anar a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, i hi han d’anar individualment.

b) Assistència a instal·lacions sanitàries.

c) Desplaçar-se al lloc de treball per a la seva prestació laboral, professional o empresarial.

d) Tornar al lloc de residència habitual.

e) Oferir assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Anar a entitats financeres.

g) Desplaçar-se per causa de força major o per situació de necessitat.

h) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en benzineres o estacions de servei.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia per part dels agents de l’autoritat.

D’altra banda, s’anuncien les següents restriccions:

a) Tancament de totes les zones de jocs infantils, parcs i pistes esportives.

b) Les zones blaves d’aparcament de limitació horària queden inhabilitades.

c) L’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAV) romandrà tancada i l’atenció es farà telefònicament al 93 793 79 80 o per correu electrònic a: OAV@ademunt.cat

d) Serveis Socials estarà tancat al públic, es farà servei telefònicament al telèfon 93 793 77 10 i per correu electrònic a: adsocials@ademunt.cat.

e) El servei de la Policia Local està tancada al públic però els agents continuen prestant servei a la ciutadania per via telefònica al 629 20 47 40.

Es recorda a la població que el telèfon d’informació generalitzat és el 012 i per simptomatologia cal trucar al 061. El 112 només es pot fer servir per a emergències i en cap cas per rebre informació.

D’altra banda s’ha creat una xarxa amb voluntaris per ajudar a les persones amb més factor de risc que no poden sortir de casa per fer la compra, i així evitar la transmissió del coronavirus. El suport a les persones que requereixen aquest servei es realitzarà amb totes les garanties sanitàries i de seguretat necessàries. Les persones vulnerables del municipi que requereixin d’aquest servei poden trucar al telèfon 662 19 65 37. La regidora de Gent gran, Montse Batista, explica que en aquest moments ningú ha trucat per demanar ajuda, però sí moltes persones hi han trucat per si cal ajudar.

Respecte al Banc d’aliments, el servei es troba també tancat i s’està estudiant com coordinar l’entrega de menjar amb Creu Roja per fer el repartiments dels aliments.

Avui era el segon dia d’inscripcions per anar a la Romeria de Montserrat, i també s’han suspès. Tot i així comunicar que les persones que es vulguin apuntar o poden fer via telèfon trucant al 93 795 13 56 o al 669 619 569. També s’està pendent de si s’obren inscripcions més endavant.

D’altra banda la 29a trobada diocesana de Vida Creixent, que s’havia de fer a Arenys de Munt no es farà, així com tampoc altres actes religiosos.

En un altre ordre de coses, es prorroga el termini de lliurament de treballs de la Mostra Literària ja que també s’ha suspès l’atenció al públic de l’Ajuntament. Recordem que el termini finalitzava avui. La nova data límit de lliurament de treballs encara s’ha d’especificar i se n’informarà quan s’hagi establert.

I de moment el Club de futbol sala d’Arenys de Munt manté les terceres jornades de tecnificació de futbol sala femení base ja que aquestes estan previstes pel més d’abril.  Concretament es faran del 6 al 9 d’abril al matí i és per noies nascudes entre el 2001 i el 2011. El preu per les sòcies és de 45 euros i per les no sòcies 55 euros. Les interessades poden apuntar-se contactant via telèfon amb algun responsable del club.