Pep Artigas Alsina, alcaldable de JuntsxAdM, no vol un poble gaire més gran, sinó un poble més autèntic, del qual te’n puguis sentir orgullós

El cap de llista de Junts per Arenys de Munt ha passat avui per primer cop pels micròfons de l’informatiu de Ràdio Arenys de Munt, estrenant la seva condició d’alcaldable per la formació Junts per Arenys de Munt. Pep Artigas i Alsina ha dit que afronta el repte amb una barreja d’il·lusió, por, i un gran sentit de laresponsabilitat. Ha fet un pas endavant per encapçalar una llista que vol arribar el més amunt possible després de les Eleccions Municipals del 2023. El passat divendres l’assemblea local de Junts el va ratificar sense cap oposició. Justament aquesta unitat del partit era una de les condicions que posava Pep Artigas per encapçalar la llista, que no hi hagués disputes per ser cap de llista, ja que ell no hagués entrat en picabaralles. Tenia ganes de ser-ho, sempre i quan la immensa majoria dels militants entenguessin que ell pot ser un bon candidat. I així ha estat. Artigas ja va ser regidor durant la primera legislatura d’Andreu Majó.

Pel que fa als eixos del seu programa polític, ha dit que de moment és prematur fixar-los, però si que estarà regit per uns principis que té molt clars. Ara mateix Pep Artigas està en fase d’observació dels tres actuals regidors de la formació, i consensuant les idees que seran centrals en la seva formació. Algunes idees centrals seran la radicalitat democràtica, la integració, el sentiment de país, de cultura i de llengua, amb un respecte absolut com a tothom, pensi com pensi.

Artigas diu que el creixement del poble ha de ser controlat, que no s’imagina un poble molt més gran en un futur, però si que vol, i veu, un poble més autèntic, enfortint els valors i peculiaritats que el fan únic. Defensa la col·laboració público-privada per tirar endavant projectes al poble que l’administració sola seria incapaç de poder-ho fer, i ha posat d’exemple la revitalització del Parc de Lourdes i de Can Jalpí. Diu que cal vetllar i cuidar tant el que és públic com el teixit privat, i també l’educatiu, que serà un altre dels eixos del seu ideari. Resumint, la seva idea és impulsar qualsevol cosa que enforteixi la nostra essència i el sentiment de pertinença a Arenys de Munt, des de molts àmbits, com la neteja i millora de l’Espai Públic, la innovació constant, el ple recolzament a les entitats. L’objectiu és tenir un poble on es pugui sentir-se orgullós i content de ser-ne.

Pel que fa a la resta de noms de la llista, Artigas diu que encara no estan en aquest punt, però confia plenament en els actuals tres regidors. Si que ha avançat que està pensant un equip amb perfils d’aptitut diferents però tothom amb la mateixa actitud com la capacitat d’escolta i d’entendre els interlocutors, ja siguin ciutadans, polítics rivals o qualsevol persona que s’hi dirigeixi.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera, emesa avui a l’Informatiu de Ràdio Arenys de Munt