Passat Setmana Santa ja no caldrà dur mascareta a les aules, i el dia 20 tampoc en espais interiors

Els alumnes catalans ja no portaran mascareta quan tornin de Setmana Santa. Catalunya avança un dia la retirada de les mascaretes a les escoles i instituts, que aprovarà el govern espanyol el 19 d’abril perquè entri en vigor el dia 20

Exacte. Els alumnes d’escoles i instituts de Catalunya ja no hauran de portar la mascareta quan tornin de les vacances de Setmana Santa, el dimarts 19 d’abril. És a dir, un dia abans que entri en vigor el decret que eliminarà l’ús de les mascaretes en espais interiors arreu d’Espanya.

Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha dit que no tenia sentit anar el dia 19 amb mascareta a l’escola i el dia 20 ja no. El conseller ha explicat que, de fet, ja tenen una resolució que havien preparat en cas que el govern espanyol no hagués posat data a la retirada.

Pel que fa a la retirada de les mascaretes en interiors, la Generalitat de Catalunya lamenta que sigui després de la Setmana Santa, perquè considera que no hi ha cap fonament científic que sostingui el manteniment de les mascaretes als interiors per més temps.

L’ús de la mascareta continuarà sent obligatori en centres sanitaris i sociosanitaris i al transport públic. També es mantindrà la recomanació d’utilitzar-la en situacions en què no es pugui mantenir la distància de seguretat o la ventilació dels espais ho requereixi.

Si . i aquí hi poden entrar els llocs de feina. Sobre això, Argimon ha dit que el més raonable és que no es porti la mascareta a la feina, però ha afegit que quedarà en mans de cada empresa i de les condicions dels seus espais. Cada empresa pot decidir mantenir-les si ho considera necessari. Els equips de riscos laborals, propis en les empreses de més de 50 treballadors o aliens en les més petites, ho han d’estudiar. Hauran d’analitzar i valorar diversos elements per justificar que es manté la mesura.El mateix pot passar en centres comercials, locals de restauració o oci nocturn o espais culturals. En tot cas, ha dit el conseller, cal anar normalitzant la nostra vida quotidiana, tot i que no descarten haver de fer passos enrere.

Els experts també subratllen la necessitat de fer servir mascareta davant persones vulnerables, al visitar ancians o persones malaltes. Ho ha valorat tot plegat la regidora de sanitat, M.Àngels Gros Argelés