Parlem amb el regidor d’economia, Josep Sánchez, de diferents subvencions

Concretament per les ajudes sobre el pagament del 50% de l’IBI, recordem que es van presentar 32 sol·licituds en aquesta primera convocatòria. En total seran uns 6 mil euros els diners que s’atorgaran d’uns 20 mil que s’havien pressupostat per aquesta finalitat.

Per aquest motiu, el regidor ha explicat que de cara a l’any vinent integraran de manera més global totes les subvencions que facin referència a ajudes en l’habitatge, com ara el lloguer social, o per joves i famílies amb pocs recursos.

En canvi de moment cap empresa local s’ha presentat per rebre la subvenció per contractar aturats menors de 30 anys i majors de 45 anys, que son ajudes d’un 30%. El regidor ha explicat que, tot i que no presenti cap empresa aquest any, continuaran insistint per tal de què aquesta ajuda es pugui anar consolidant.

Recordem que aquesta nova línia de subvencions està adreçada a les petites i mitjanes empreses de fins a 20 treballadors, que disposin d’un centre de treball en el nostre municipi amb l’objectiu de fomentar l’ocupació estable. Es subvenciona un import màxim de 300 euros mensuals i 12 mensualitats.

Les subvencions, que es concediran en base al compliment dels requisits establerts a les bases, seran per a contractes de treball de durada mínima de 6 mesos i de jornada laboral a temps complert.

En canvi el concurs d’emprenedoria iniciat ara fa tres anys, es va consolidant.  6 emprenedors s’han presentat al concurs i han presentat el seu projecte.

Josep Sánchez ha dit que la decisió d’escollir els tres premiats d’aquest any ha estat difícil pel jurat ja que tots són projectes de molta qualitat.

El projecte més ben valorat obtindrà una subvenció de 3.750 euros. El segon projecte obtindrà una subvenció de 2.250 € i el tercer 1.500 €.

Ara properament un cop s’aprovi formalment l’atorgament de la subvenció, és previst que els projectes guanyadors es presentin públicament.