Noves mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per frenar l’expansió de la Covid-19

A partir d’aquesta nit bars i restaurants hauran de tancar durant quinze dies  per frenar la propagació de la Covid-19. També hi hauran restriccions d’aforament en els comerços i en els actes culturals i es suspenen les competicions esportives no professionals

Aquestes són les noves mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per frenar l’expansió de la Covid-19 davant l’empitjorament de les dades registrades durant els darrers dies. A Catalunya estem a una xifra de 12.000 casos positius a la setmana. Com dèiem, també es produeixen restriccions en els comerços on l’aforament haurà de ser del 30%. En els actes culturals passa d’un 70 a un 50% Ho explica la regidora de Sanitat de l’ajuntament d’Arenys de Munt, Maria Àngels Gros.

La regidora demana solidaritat i responsabilitat davant el temor al possible augment de les reunions familiars en l’àmbit privat.

Davant la mesura de tancar bars i restaurants, hem parlat amb Concepció Brecha, del Restaurant Fogons, qui ha explicat que entén les mesures però es pregunta si només amb 15 dies s’aconseguirà l’objectiu de controlar el virus, i que si no es així, i després s’ha de tornar a tancar, com afectarà la pèrdua d’ingressos als treballadors i a les empreses.

Pel que fa als comerços, la presidenta de l’ABIC, Silvana Herce, explica que es tracta d’una mesura que complica encara més el dia a dia de les botigues però que accepten vistes les circumstàncies sanitàries.

També la Generalitat va decretar ahir la suspensió de les competicions esportives no professionals. Sí que estarà permès que els equips realitzin entrenaments. En propers informatius ampliarem la informació.