Nous arbres amb testos gegants i noves papereres al centre urbà

L’equip de govern està preparant una prova pilot que consisteix en retirar alguns arbres morts que hi ha a la via pública i substituir-los per exemplars nous que aniran en testos gegants.

D’aquesta manera es vol evitar que els gossos puguin orinar a les seves arrels, ja que no arribaran a la base de l’arbre. I també s’evitarà que els cotxes els donin cops al estacionar davant o darrera l’arbre.

Ho va anunciar l’alcalde, Joan Rabasseda, al programa Alcaldia de la ràdio. No va voler concretar ni de quina varietat seran els arbres que es posaran en testos gegants ni tampoc a quin carrer es posaran.

Un dels carrers que té possibilitats de ser escenari d’aquesta prova pilot és el carrer Panagall, on actualment la majoria d’arbres han mort, afectats per la constant orina i defecacions de gossos. Només en queden 8 de vius al tram baix del carrer.

Properament s’augmentarà el nombre de papereres en carrers i places d’Arenys de Munt. L’alcalde, Joan Rabasseda, ha explicat que ja les tenen comprades.

De fet, les tenen comprades i guardades al magatzem de la brigada municipal a l’espera que les puguin repartir pel poble. Segons Rabasseda, això serà a l’estiu, i podria fer-ho la brigada jove

Les papereres estaran uns mesos emmagatzemades abans que estiguin col·locades. Segons l’alcalde, encara que les tinguin no les poden anar a posar perquè la brigada fa altres tasques.

Per Rabasseda el fet de tenir les papereres guardades al magatzem ja és una bona notícia, i que seria pitjor que no les haguessin comprat encara.