Nou repunt de l’atur al mes de juliol; 11 persones aturades més

Aquest mes ha pujat de nou el nombre de persones aturades residents a Arenys de Munt: 11 persones més que al juny i 27 persones més que al juliol de 2022. Hi ha 379 persones. La taxa d’atur municipal és de 7,97%; 0,13 dècimes per sobre de la del mes passat.

L’evolució de la xifra d’atur al llarg del darrer any ha estat irregular però la tendència ha anat a l’alça; de fet, el nombre de persones aturades més baix dels darrers 12 mesos va ser al mes de juliol de l’any passat.

L’atur també ha pujat a la resta d’àmbits territorials del nostre entorn. Catalunya pateix un repunt de l’atur aquest mes de juliol de mig punt percentual, després de cinc mesos de descensos, però fa rècord d’ocupació i aquest juliol hi ha més de 3,75 milions de treballadors.

Territorialment a Barcelona és on més ha pujat l’atur (+0,7%), a continuació Girona (+0,3%). A Tarragona baixa un 0,3% i a Lleida un 0,2%.

Pel que fa al Maresme, hi ha 20.330 persones registrades com a aturades, 207 més que el mes passat i 674 més que fa un any. Dels 30 municipis de la comarca, l’atur puja a 22, baixa a 7 i es manté en un.

N’hem parlat amb la tècnica d’Ocupació, Mercè Vives.